Fontablu 2005

Po povabilu Klemena Demšarja smo se David Stepanjan, Mikloša Matjaž in Rok Brezar končno napotili proti dolgo pričakovanem francoskem Fontanbluju (FONTU), ki je eden najbolj znanih balvanskih področij na svetu. Po izkušnjah zlaganja lego kock ki smo si ga pridobili v otroštvu smo Klemenovega Kanguja optimalno naložili, saj je bilo plezalne robe na pretek (5 crash padov, osebna prtljaga….). Sledila je obvezna kavica v Kranjski Gori ter pot se je nadaljevala proti Avstriji, Nemčiji in po 14 urah vožnje smo končno premagali 1300 km naporne vožnje in varno prispeli vsi neprespani ter utrujeni v Font. Sledilo je iskanje apartmaja v bližini Fonta, katerega je Klemen že pred odhodom rezerviral preko neta in izkazalo se je da je na prelepem podeželskem kraju v neposredni bližini Fonta.

Po formalnostih glede apartmaja se je igra z balvani lahko končno začela, saj so nas prsti že pošteno srbeli (debata v avtu od zanih fontovskih balvanih vodniček se je prekladal iz enega konca na druzga, če bi zemljevid gledal  nebi tokrat zgrešil pa pustmo zdej to). Prvi dan smo se odpravili v nam najbližji sektor in eden izmed najbolj znanih Cuvier seveda po pol ure ogledovanja balvanov smo se končno spravili plezat malo lažje probleme, češ da se mal uplezamo, vendar ni trajalo dolgo in že smo začeli probavati vse kar nam je seveda prišlo pod roke (David, Mike, Klemen smo že bili v Fontu za Panksa pa je bilo prvič). David je že prvi dan uspel na flash preplezati staro klasiko LE BEREZINA fb 7b+ uspel pa je že v VERS CLAIRE fb 7b+ BICEP MOUE 7B ter mnogih 7a ter 7a+. Mike se je seveda zaletaval kot tele v nova vrata, tud ostali nismo bili nič boljši. Panks je bil  zbegan tako glede balvanov kot tudi samih ocen balvanov (v Fontu balvaniranje fantje in dekleta sploh ni šala!!!!). Klemen pa je malo fotografiral, mal pa plezal. Ko nas je dohitela tema smo se le končno vsi podrti odpravili proti apartmaju; sam sem imel občutek da me je valar cestnega podjetja povozu. Po večerji še mal debate okol balvanov eno pivce za regeneracijo in ob 9 zvečer pa smo popadal v postelje kot vojaki na Sorški fronti.

Zjutraj po zajtrku sledita dve dozi kofeinskega napitka po receptu mojstrov Mike&Panksa (odsvetujemo srčnim bolnikom) postanek v pasticeriji nakup francoskih baget (noro dobre) in kangujček se je že vrtel proti Franchard Isatisu in Franchard Cusineru, meni osebno enemu lepših sektorjev, tako po balvanih, kot tudi po ambientu. Dopoldne smo plezali v prvem sektorju pop pa smo se odpravili še v Cusiner ta dva področja sta si zelo blizu proti večeru se nam je nabralo kar lepo število vzponov, naj pa omenim še en balvan v katerem smo se nasmejali do solz seveda glavni akter je bil Klemen Demšar ki je imel gravitacijske probleme s svojo težnostjo (tudi sami smo jih imeli občasno).

DAVID: DEVINE DECHEANCE fb7C, BEATLE JUCE fb7B+ flash:LITLE CARMA assis 7a+ ter še kar mnogo problemov do fb 7b.
ROK: BEATLE JUCE fb7A
MIKE: se je še malo uplezaval vendar je bil blizu uspehov
KLEMEN: rešil gravitacijski problem ter uspel narediti nekaj vrhunskih fotografij.

Zvečer je sledila partija šaha tud kako pivo več je še padlo saj je sledila zaslužena pavza saj za mene osebno le Mike in Panks sta se naslednji dan odpravila plezat v Roche de Sabots, kjer je Mike podelal svoj lanski greh (s pomočjo nekega Norvežana več glav več ve) in uspel v balvanu visokem samo 0.5m (goba) VIEILLE CANAILLE fb 7b+ . Panksa je impresioniral klasični problem GRAVITON vendar mu ga ni uspelo rešiti je pa uspel v SPHINCTERS TONIQES fb 7a s Klemenom pa sva se rajši odpravila na ogled mesta(FONTA).

V četrtek smo se ponovno odpravili v Roche de Sabots ter nanizali še nekaj kvalitetnih vzponov David je uspel preplezati DEVITA BETA fb 7c+ ostali so predvsem uživali.

V petek nas je presenetilo vreme – začelo je deževati tako, da smo morali nazaj v apartma, kjer smo malo počivali do popoldneva. Potem pa, hvala bogu, akcija seveda do teme! David je uspel Roche de Sabots vse možne varjante LA BOUCHE(7A+ 7B ter 7c fb) .Mike je uspel v SPHINCTERS TONIQES fb 7a ter JET SETU fb 7a (klasika). Panks v parih 6c tudi Klemen se je pošteno boril. Zvečer pa debata pozno v noč saj nam je ostal le še en plezalni dan in že smo se menili kdaj spet pridemo (vsaj za 14 dni).

V Soboto pa nazaj v Cuvier kjer je ostalo še par starih grehov (teh pač v Fontu ne zmanjka) David je poklofal še par klasik LE BEREZINA fb 7c ter AERODYNAMITE fb 7c nekaj dobrih flashov do fb 7a+ Panks in Mike nekaj 6c+ Klemenko pa nekaj zelo lepih lažjih problemov. Tako se je končala naša tednska Fontovska avantura in števec kilometrov se je počasi vrtel proti številki 1300 mi pa z mislimi v sivi vsakdanjik.

Dodaj odgovor