Športno plezanje za otroke

Športno plezanje za otroke od 6. do 15. leta starosti

Če imajo vaši otroci preveč energije in radi plezajo po vsem kar vidijo, so organizirani treningi športnega plezanja pri AO Kranj kot naročeni za vas. Prijazni in izkušeni trenerji bodo poskrbeli, da bodo njihove plezalne vragolije potekale na varen način, poleg tega pa bodo vodeno, tudi skozi igro, spoznali šport, ki zaradi svoje vsestranskosti postaja vedno bolj priljubljen.

Prijave

Prijave pošljite na elektronski naslov treningi@aokranj.com. V prijavi nujno navedite naslednje podatke:

  • polno ime otroka
  • naslov stalnega prebivališča
  • datum rojstva
  • morebitne plezalne izkušnje (število mesecev/let redne vadbe in/ali občasna srečanja s plezanjem)
  • kontaktna telefonska številka vsaj enega od staršev

PS: Za zelo verjetno doživljensko zasvojenost s plezanjem ne odgovarjamo!

Članstvo v PD Kranj

Pogoj za obiskovanje treningov je urejeno članstvo v naši krovni organizaciji, to je Planinsko Društvo Kranj. Članstvo vašega otroka v PD Kranj mora biti urejeno za vsako tekoče koledarsko leto.

Za prvo včlanitev je potrebno izpolniti in podpisati pristopno izjavo, obrazec katere lahko pridobite na tem naslovu. Izjavo natisnete, izpolnete s podatki vašega otroka ter podpisano prinesete na prvi trening. Znesek za članarino bo dodan prvemu izdanemu računu.

Splošne informacije

Kje, kdaj, kolikokrat, kako?

Treningi potekajo 1-krat ali 2-krat tedensko na umetni plezalni steni v stavbi pokritega olimpijskega bazena v Kranju, v popoldanskem času. Za začetnike priporočamo obiske treningov 1x ali maksimalno 2x tedensko. Preskok med 1x in 2x se lahko izvede kadarkoli, najbolje pa je, da se o tem dogovorite s trenerjem skupine, v kateri vaš otrok trenira. Otrokov trener zagotovo najbolje pozna njegove plezalne sposobnosti in zato zna oceniti, kdaj je najprimernejši trenutek za stopnjevanje treninga.

Starostna omejitev

Najmanjša predvidena starost otroka je dopolnjenih 6 let v tekočem šolskem letu. Starejšim od 15 let pa že bolj priporočamo udeležbo na šoli športnega plezanja, ki je namenjena izobrazbi za bolj samostojno udejstvovanje. Več o šoli športnega plezanja si lahko preberete, če kliknete na povezavo “Šola športnega plezanja” v meniju na desni.

Trajanje treningov

Treningi športnega plezanja se izvajajo med šolskim letom. Datum začeteka rednih treningov je odvisen od posameznega trenerja in njegove skupine. Lahko se začne že v septembru, najkasneje pa v začetku oktobra.

V vsakem primeru vas bo o začetku rednih treningov pravočasno obvestil vaš trener.

Treningi ponavadi trajajo do konca šolskega leta, vendar je lahko dogovor v posamezni skupini drugačen (zaključek konec maja ipd).

Tudi če smo trenutno že sredi šolskega leta in se je vašemu otroku zahotelo preizkusiti v plezanju, nas nemudoma kontaktirajte. Uredili bomo vsaj poizkusni obisk. Od zapolnjenosti skupin pa je odvisna možnost takojšnjega vpisa v redno vadbo.

Tedenski termini

Te informacije vam bo pred začetkom rednih treningov posredoval(a) vaš(a) trener(ka). V kolikor se zgodi, da vam termin res ne ustreza, nemudoma kontaktirajte vašega trenerja in skupaj boste našli ustrezen nadomestni termin (in s tem drugo skupino).

Oprema

Za prvih nekaj treningov bodo dovolj že samo navadni šolski copati, vendar je za dober razvoj gibalnih sposobnosti vitalnega pomena, da ima otrok osnovno opremo, ki se potrebuje pri treningih športnega plezanja:

  • plezalniki (čevlji za plezanje)
  • vrečka za magnezij
  • magnezij

POZOR: Pred nakupom se nujno posvetujte s trenerjem vašega otroka. Z nasveti, ki temeljijo na preteklih izkušnjah, vam bo pomagal pri izbiri primerne opreme.

Cena

 – 1x tedensko: 30 evrov
 – 2x tedensko: 45 evrov

Športno-plezalni tabori za otroke

Vsako leto organiziramo več športno-plezalnih taborov na naravnih in umetnih stenah, pri nas in v tujini. Za točne informacije o taborih povprašajte trenerja vašega otroka.

Ste prebrali vse do tu?

Potemtakem je pa skrajni čas, da tega vašega talentiranca pripeljete naokrog… 🙂