Razpis za člane odprave KA PZS – Patagonija 2022

Komisija za alpinizem (KA) Planinske zveze Slovenije objavlja »Razpis za člane odprave v organizaciji KA PZS – Patagonija 2022«.

Zainteresirani pozorno preberite vsebino razpisa.

Komisija za alpinizem (KA) PZS bo v letu 2022 organizirala odpravo za mlade perspektivne alpiniste. Vodji odprave sta Luka Krajnc in Luka Lindič, cilj pa so stene v argentinski Patagoniji z izhodiščem v mestu El Chalten. Okviren termin za izvedbo odprave je 15. 1. – 13. 2. 2022.

Namen odprave je deljenje izkušenj in seznanjanje mladih perspektivnih alpinistov s plezanjem tehnično zahtevnejših smeri in pridobivanje izkušenj v resnejših stenah argentinske Patagonije, kot nadgradnja izkušenj pridobljenih v večjih alpskih stenah.

Odprava bo sestavljena iz dveh vodij ter 2 – 4 navez mladih perspektivnih alpinistov (skupaj do 10 članov), pred tem pa bosta organizirana dva izborna tabora, ki se ju bo lahko udeležilo do 6 navez (skupaj do 14 članov):

  • Tabor Civetta
    Trajanje: 7. – 15. 8. 2021
    Namen tabora je opraviti večje število skalnih vzponov v ostenju Civette in okoliških gora.
  • Tabor Valle dell’Orco
    Trajanje: 18. – 26. 9. 2021
    Namen tabora je opraviti večje število skalnih vzponov v granitu.

Po izvedbi obeh taborov se bo glede na plezalni nivo, resnost in motiviranost članov ter homogenost skupine naredil končni izbor za udeležbo na odpravi. Za resne kandidate je pričakovana udeležba na obeh taborih.

Pogoji za prijavo:

  • Naziv alpinist, z urejeno registracijo za leto 2021 in članarino A pri PZS.
  • Starost do 30 let (letnik 1991 in mlajši, v primeru manjšega števila prijav se lahko prijavijo tudi starejši).
  • Izkušnje iz evropskih gorstev, plezanje VI. stopnje v vodstvu.

Zaželeno je, da se na tabora prijavljajo že ustvarjene naveze, udeležba pa je omogočena tudi posameznikom. V primeru premajhnega števila primernih kandidatov se odprava ne bo izvedla.

Komisija za alpinizem bo poskrbela za kritje stroškov v skladu z razpoložljivimi možnostmi in višino odobrenih sredstev s strani ustaljenih sofinancerjev v panogi planinstvo-alpinizem, vendar ne več kot 50 % na posameznika. Okvirni strošek odprave bo:

  • 2000,00 € za bivanje in transport na odpravi,
  • skupna oprema in oprema posameznika.

Komisija za alpinizem bo pokrila tudi delne stroške taborov.

V okviru načrtovanja odprave bodo potekale skupne priprave, zbiranje informacij, zadolžitve posameznikov za določena logistična področja odprave, pridobivanje sredstev in opreme …

Prijave naj bodo na ustreznih obrazcih s potrebnimi podatki. Obrazci s prilogami se oddajo po elektronski pošti na: alpinizem@pzs.si (obvezno vpišite geslo: član odprave KA PZS 2022 in zahtevajte potrditev prejema pošte) do petka, 2. aprila 2021, do 24. ure. KA PZS bo skupaj z vodjema naredila izbor v najkrajšem možnem času in izbrala naravi odprave primerno moštvo.

Obravnavane bodo samo pravočasno prispele, popolne in korektno pripravljene prijave.

Dodatne informacije: Luka Krajnc (041 918 260, luka.krajnc@hotmail.com), Luka Lindič (031 701 450, lukalindic.si@gmail.com)

Lep planinski pozdrav.

Oto Žan, načelnik IO KA PZS

 

Priloge:

 

 

Pomembno (OBVEZNO PREBERITE PRED ODDAJO PRIJAVE):

  1. Razpis in obrazce lahko najdete na internetni strani KA PZS http://ka.pzs.si/
  2. Za člana odprave KA PZS lahko kandidirajo le registrirani alpinisti za leto 2021, ki so člani Planinske zveze Slovenije s članarino A. Izbrani člani odprave bodo morali imeti urejeno registracijo in članarino A tudi v letu 2022.
  3. Če bo KA PZS ocenila, da je potrebno, bo kandidata akcije povabila na razgovor in zahtevala dodatna pojasnila, podatke ali informacije.
  4. Prijavo je treba oddati na priloženih obrazcih. Odstopanja, če so smiselna, so dovoljena.
  5. Izbrani člani odprave bodo pred odhodom s PZS sklenili pogodbo s čimer se bodo obojestransko obvezali izpolnjevati dogovore.
  6. Vodji in člani odprave, ki bodo podprti s strani KA PZS bodo postali člani Slovenske članske alpinistične reprezentance, v kolikor že niso člani SMAR.
  7. Akcije, katerih člani bodo sofinancirani s strani KA PZS bodo finančno v celoti potekale preko Planinske zveze Slovenije, saj so s strani sofinancerjev delno podprte v višini do 50 %, zagotoviti pa je potrebno transparenten prikaz stroškov (transakcije, računi …) v višini 100 %.
  8. O podrobnostih bodo člani odprave seznanjeni na sestanku s KA, ki bo organiziran na Planinski zvezi Slovenije po opravljenem izboru.

Dodaj odgovor