Treningi športnega plezanja

Športno plezalni odseka AO Kranja že vrsto let organizira treninge športnega plezanja, ki so namenjeni v prvi vrsti otrokom in odraslim različnih starostnih skupin in nivojem plezanja, tako začetnikom kot tudi izkušenejšim posameznikom. Pod budnim očesom naših trenerjev ob vodenih treningih razvijate svoje motorične in gibalne sposobnosti, hkrati pa se naučite ali izpopolnite svojo plezalno tehniko.

Vsako leto razpisujemo treninge za otroke različnih starostnih skupin in nivojev plezanja, prav tako pa sta razpisana dva termina za odrasle (odrasli začetniki in alpinisti).

Splošne informacije

Treningi potekajo 1x ali 2x tedensko na umetni plezalni steni v stavbi pokritega olimpijskega bazena v Kranju v najvišjem nadstropju. Z izvajanjem začnemo v septembru/oktobru, trajajo pa celotno šolsko leto.

Vsako leto med poletnimi počitnicami organiziramo tudi športno plezalne tabore in izlete v naravna plezališča, kjer se otroci seznanijo s plezanjem v skali in vrvno tehniko.

Tekmovalna skupina

Poleg rednih treningov organiziramo tudi dve tekmovalni skupini za najbolj zagrete in nadobudne mlade plezalce. Skupini imata treninge 3x tedensko, od tega 1x na teden na visoki steni na Zlatem polju, 1x na mesec pa je predviden obisk različnih plezalnih centrov.
Tekmovalno skupino vodi Dominik Fon, licenciran postavljalec športno-plezalnih smeri, trener športnega plezanja in slovenske mladinske reprezentance.
Našim nadobudnim tekmovalcem del vadnine subvencioniramo mi.

Prijave

Za prijavo na treninge športnega plezanja izpolnite obrazec na tej povezavi.

Članstvo v PD Kranj

Pogoj za obiskovanje treningov je urejeno članstvo v Planinskem društvu Kranj. Članstvo mora biti urejeno za vsako tekoče koledarsko leto.

Za prvo včlanitev je potrebno izpolniti in podpisati pristopno izjavo, ki jo najdete na tem naslovu. Izjavo natisnete, izpolnete z osebnimi podatki in podpisano prinesete na prvi trening. Znesek za članarino bo dodan prvemu izdanemu računu.

Dodatne informacije

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na: sportnoplezanje@aokranj.com