POSODOBLJENO: Izpiti športni plezalci 1 – 2019

Posodobljeno 20.12.2018

Komisija za športno plezanje razpisuje 3 urni seminar Priprava na izpit za športnega plezalca 1. Seminar bo potekal v soboto, 5. januarja 2019 v Ljubljani (PCL-Plezalni center Ljubljana, Pesarska cesta 10, 1000 Ljubljana). Seminar se bo začel ob 10.00 uri ter bo predvidoma trajal do 13.00 ure.

 

Seminar je namenjen vsem, ki želijo pred izpiti za športne plezalce 1 s strani izpitne komisije pridobiti povratne informacije o njihovem znanju. Udeležba na seminarju ni pogoj za pristop k izpitom za športne plezalce 1.

 

Udeležba je brezplačna, vsak udeleženec plača le vstopnino v PCL na dan seminarja.

Vsebina seminarja bo:

 • Predstavitev najpogostejših napak, ki se pojavljajo na izpitih.
 • Vadba vrvne tehnike (varovanje in plezanje v vodstvu, nevaren vstop, prevezovanje, spust po vrvi) pod nadzorom izpitne komisije

Na seminarju morajo vsi kandidat s seboj imeti vso osebno plezalno opremo (plezalke, pas, magnezij, pripomoček za varovanje, kratka pomožna vrvica, najmanj 6 kompletov, prešita neskončna zanka in 3 vponke z matico). Vrvi bodo na voljo.

Pogoji za prijavo na seminar so:

 • Potrjena prijava na izpit na pridobitev naziva športni plezalec 1.
 • Pravočasna prijava na seminar.

Prijavo na seminar pošljite na elektronski naslov izobrazevanje-ksp@pzs.si do vključno 31. decembra 2018. Naknadnih prijav ne bomo upoštevali.

Vse morebitne dodatne informacije lahko dobite na elektronskem naslovu izobrazevanje-ksp@pzs.si.

 


 

Komisija za športno plezanje razpisuje izpite za pridobitev naziva Športni plezalec 1. Izpiti bodo potekali v soboto, 12. januarja in v nedeljo, 13. januarja 2019 v Kranju (Dvorana Zlato polje). Popravna izpita bosta potekala v nedeljo, 3. februarja in v nedeljo, 17. februarja 2019. Po omenjenih izpitnih rokih bo naslednja možnost za opravljanje izpita v začetku leta 2020. Obveščanje kandidatov bo potekalo po elektronski pošti, razpored kandidatov pa bo znan ob koncu prijav.

Priprava na izpit je v pristojnosti kluba oziroma inštruktorjev športnega plezanja z veljavno licenco. Priporočamo, da se vsi kandidati na izpit pripravijo pod nadzorstvom inštruktorjev, ki so za to usposobljeni.

Opravljen izpit za športnega plezalca 1 je pogoj za pristop na tekmovanja državnega prvenstva za vse kadete/kadetinje, mladince/mladinke in člane/članice. Vsi, ki spadajo v omenjene kategorije in želijo v letu 2019 urediti tekmovalno licenco, morajo imeti naziv vsaj športni plezalec 1. Prav tako je opravljen izpit za športnega plezalca 1 pogoj za kategorizacijo ter za vsa nadaljnja usposabljanja za pridobitev strokovnih nazivov s področja športnega plezanja.

 

Za prijavo na elektronski naslov izobrazevanje-ksp@pzs.si pošljite:

 • Izpolnjen obrazec s podatki kandidatov, ki se prijavljajo na izpit (priloga 1). Obrazec izpolnite elektronsko, ne ročno.
 • Potrdilo ali kopijo o plačani kotizaciji.

V obrazec s podatki kandidatov vpišite:

 • Ime in priimek kandidata,
 • datum rojstva,
 • naslov bivanja, pošta in kraj,
 • elektronski naslov za obveščanje,
 • naziv društva, v katerem je včlanjen kandidat,
 • ali je kandidat v vodstvu preplezal vsaj 30 športno plezalnih smeri
 • in ali je kandidat pridobil naziv pripravnik športnega plezanja.

 

Prijave so možne do vključno petka, 31. decembra 2018. Nepopolne prijave in prijave, ki bodo oddane po prijavnem roku, se ne bodo upoštevale.

Kotizacija za izpit znaša 40 €, ki jo je potrebno plačati na račun SI56 6100 0001 6522 551 (Delavska hranilnica), sklic 16.2.1 in namen »izpiti ŠP1«. Kotizacija za popravni izpit znaša 20 €. Pogoj za prijavo na popravni izpit je poravnana kotizacija rednega roka.

Vse morebitne dodatne informacije lahko dobite na elektronskem naslovu izobrazevanje-ksp@pzs.si.

 

Priloge:

 

Dodaj odgovor