Vabilo: Alpinistično-plezalni večer

Podelitev priznanj najuspešnejšim v letu 2023 in predavanje Anje Petek

Vabljeni na slovesno podelitev priznanj najuspešnejšim v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju v letu 2023, ki bo 1. februarja 2024 ob 18.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na sejmu Alpe-Adria. Prireditev bo obogatena z alpinističnimi in plezalnimi kratkimi filmi, pred njo pa bo predavanje alpinistke Anje Petek.

Planinska zveza Slovenije ter njene Komisija za alpinizem (KA), Komisija za športno plezanje (KŠP) in Komisija za gorske športe (KGŠ) vas v okviru sejma Alpe-Adria vabimo na alpinistično-plezalni večer, kjer bomo podelili priznanja tistim, ki so s svojimi dosežki najvidneje zaznamovali preteklo leto.

Namen izbora je ovrednotiti najkakovostnejše alpinistične vzpone, vrhunske športnoplezalne dosežke in uspehe v turnem smučanju ter javnosti predstaviti dosežke slovenskih alpinistk in alpinistov, ki so lani opravili več vrhunskih vzponov, športnih plezalk in plezalcev, za katerimi je znova imenitna sezona, ter turnih smučarjev in lednih plezalcev, ki so dosegli odlične tekmovalne dosežke.

Podelili bomo tudi priznanje za življenjsko delo v alpinizmu, ki ga letos prejme Kazimir Drašlar – Mikec.

Slovesna podelitev priznanj najuspešnejšim alpinistom, športnim in lednim plezalcem ter turnim smučarjem leta 2023   bo v četrtek, 1. februarja 2024, ob 18.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (v dvorani Urška).   Prireditev bo obogatena z alpinističnimi in plezalnimi kratkimi filmi s Festivala gorniškega filma, pred njo, ob 17.00, pa bo alpinistično predavanje Anje Petek, prav tako v dvorani Urška.  

Vljudno vabljeni!

Dodaj odgovor