Nadaljevalna alpinistična šola 2023/24

Po lanski prvi uspešni izvedbi Nadaljevalne alpinistične šole (NAŠ) smo se odločili, da jo letos ponovno izvedemo.

Cilj šole je predati dodatna alpinistična znanja in veščine pripravnikom, in jih dodatno vzpodbuditi pri samostojnem alpinističnem udejstvovanju v naših in tujih gorah. Tako jim tudi pomagamo utreti pot do izpita za naziv alpinista.

Nadaljevalna šola je namenjena našim članom s stažem starejši pripravnik in mlajšim prpravnikom, ki imajo ta staž že vsaj eno leto. Ture na nadaljevalni šoli niso vodniške ture, od kandidatov se pričakuje tudi sposobost samostojnega plezanja navez v smereh, katerim so dorasli.

8-10 udeležencev bo izbranih na osnovi najboljših desetih letnih-skalnih in petih najboljših zimskih vzponov (snežnih, lednih, kombiniranih). Upoštevan bo tudi trenuten športno-plezalni nivo. Obvezen dodatek pri prijavi je tudi motivacijsko pismo. Osnovni namen ni izločanje po vzponih ali dolžini motivacijskega pisma, ampak ocena vaše izkušenosti in motiviranosti za nadaljnjo udejstvovanje v alpinizmu. Vsi kandidati morate imeti sklenjeno A članstvo/zavarovanje pri PZS.

Da bi nadaljevalna šola brezhibno delovala in da se kandidati zavežejo k obiskovanju predavanj in akcij je po odobritvi prijave s strani komisije, potrebno plačilo kotizacije v višini 80,00 EUR, oz. 60,00 EUR v kolikor je kandidat študent brez redne zaposlitve. Prijavite se z izpolnjeno tabelo vzponov, ki velja kot prijavnica, in priloženim motivacijskim pismom, kjer poskusite odgovoriti na naslednja vprašanja:

  • Zakaj se prijavljaš na nadaljevalno alpinistično šolo in kaj ti trenutno pomeni alpinizem in alpinistično udejstvovanje?
  • Kakšni so tvoji cilji in ambicije v alpinizmu v bližnji in daljni prihodnosti?
  • Kaj oz. kakšna je tvoja motivacija v alpinizmu?

Pismo in prijavnico (na koncu strani), ter potrdilo o vpisu v kolikor ste študent brez redne zaposlitve, pošljite na elektronski naslov uros.oblak@pdkranj.si, najkasneje torka 9.1.2024

Kratek opis dejavnosti na nadaljevalni alpinistični šoli 2023:

Akcije nadaljevalne alpinistične šole se bodo izmenjevale s predavanji v prostorih AO Kranj, predvidoma v četrtkih ob 18.30. Od udeležencev nadaljevalne alpinistične šole se bo pričakovalo aktivno sodelovanje tudi pri organizaciji akcij.

PredavanjaOkvirni termin
Trening, prehrana, psihična priprava
Oprema
Etika in zgodovina alpinizma
Odpravarstvo
Akcije
Plezanje z orodjiNovember / december 2023
Zimsko plezanjeJanuar / februar 2024
Ledno plezanjeJanuar / februar 2024
Turna smukaFebruar / marec 2024
Skalno plezanje s poudarkom nameščanja premičnih
varoval
April 2024
Končna odprava v tuja gorstvaMaj / junij 2024

Prijavnica:

Dodaj odgovor