Mednarodni tabor RHM

Tokrat malo za nazaj, ampak tempo je kar peklenski letošnje poletje, kje je še čas za vse napisat 😀

Randez Vous Hautes Montagnes ali mednarodni ženski tabor za katerega sem letos prvič slišala, se je izkazal kot zelo zanimiva in pozitivna izkušnja. Prijavila sem se iz ‘firbca’, saj me je zanimalo kaj to točno je, kako vse skupaj poteka in pa seveda zaradi možnosti plezanja s tujimi plezalkami. Presenetila me je udeležba, saj je bilo prijavljenih 76 plezalk iz Evrope, vseh starosti. Za primer: Veronika, stara 73 let, se je iz Avstrije pripeljala sama z vlakom in šotorom (ter opremo) – navdušena, da bi šla frikat (pravzaprav alpinistična legenda z več prvenstvenimi smermi v Karnijskih Alpah). Skratka, carica.

Baza pod streho

Letos je tabor potekal v Sloveniji, z ‘bazo’ v Gozdu Martuljku, od 2. 7. do 9. ali 10. 7. Na taboru nas je bilo nekaj Slovenk, ki nismo bile vse prisotne na iste dneve, iz našega ferajna pa se ga je udeležila še Jelka. Tako sva prvi dan združili moči in odpeljali vsaka svojo Nemko (Johanno in Mingming) v Severni raz Male Mojstrovke. Še sreča, lahko rečem, saj nekatere punce dejansko niso vajene plezati alpinističnih smeri (četudi navrtanih), izdelave sidrišč na klinih ali plezanja v naši skali. Plezarija je zato terjala kar nekaj časa na ta račun in tudi nekaj inštruiranja. Vseeno smo na koncu skočile še na vrh in nato z veseljem v kamp na predavanje, druženje in zasluženo pivo.

Smo imeli vlakca

Končno konec smeri 😀 P.S.: ne vem, kam so se zgubile vse skupinske slike z vrha, haha

Naslednji dan sem imela družbo še ene Nemke, Josy in Avstrijke Sarah, odpravile pa smo se v Zadnjiški Ozebnik, v Krajcarco. Na tem mestu bi okrcala vodniček Moderne večraztežajne smeri, saj QR koda za parking ni prava glede na opis dostopa iz tega parkinga (ali pa je QR koda prava, samo opis napačen, eno ali drugo pač, kakor vzameš). Tako smo imele malce smole in smo namesto pol ure dostopa potrebovale dve uri lutanja gori-doli! Kljub temu zapletu je smer potem postregla z zelo lepo skalo in res dobro navrtanostjo. Na hitro smo se odšle ohladit v potok in okrepčat v bližnjo gostilno, s tem pa se je zame ta kratek in prijeten vikend tudi zaključil.

Prehitro je minilo, z veliko puncami bi si želele iti plezat – no, pa saj drugo leto je v drugi državi ponovna priložnost. Očitno je kar nekaj stalnih udeleženk. Definitivno priporočam 🙂

Na dostopu
Ta zakleti most iz vodnička. Vsaj nazajgrede se je izkazal za super postanek.

Dodaj odgovor