Prvomajska skupna tura: Bosna

Blagaj climbing | Vir: https://novival.info

Razmere se izboljšujejo, skala se ogreva, vse kliče po skupni prvomajski turi. Ciljna destinacija je Bosna, kjer bi se osredotočili na 3 večje lokacije. Prvi del tabora bi preživeli v kanjonu Tijesno. Gre za slikovit kanjon na SZ delu države. V njem se nahaja veliko dolgih športnoplezalnih smeri. Glede na informacije lokalcev, katere so obširnejše od tistih v vodničku, naj bi v njem v zadnjih letih nastalo ogromno novih smeri, tudi lažjih težavnosti. Lahko bi rekli, da je to sestra Paklenice.

Naš tabor se bo nadaljeval v nekoliko bolj frikovskem vzdušju. Najprej v plezališču Pecka in nato še v slikovitem Blagaju (okolica Mostarja).

Seveda gre tu za nek ožji plezalni izbor, plezališč je ogromno in verjamemo, da se bo za vsakogar nekaj našlo.

Poleg plezanja je možnost tudi veslanje, za tiste, ki bi kakšen dan radi spočili prste.

Logistika:
Štartali bomo v torek, 26. 4. po službi in se vrnili v ponedeljek, 2. 5. (Potrebujete samo 2 dni dopusta – 27. 4. in 2. 5. sta praznika)
Zaradi narave potovanja bomo prenočevali v šotorih. V Tijesnem bomo spali v kampu Vrbas, v Pecki bomo prenočevali v bližini plezališča, v Blagaju pa v kampu Aganovac.

Verjamemo, da bo tabor čudovita priložnost tako za povezovanje med nami, kot za nova prijateljstva z domačini.

Prijave na tabor zbiramo do 26. 3. na naslov neza.sulc@gmail.com, da lahko v kampih, ki so manjši, rezerviramo za dovolj ljudi. Upamo na čim večjo udeležbo!

Za morebitna vprašanja pa sva na voljo Neža: neza.sulc@gmail.com in Kristina: kri.pahor@gmail.com.

Dodaj odgovor