Plezalni tabor Bohinj 10. – 15. julij 2021 – še nekaj prostih mest

Trenerji AO Kranj  v sodelovanju s Planinskim društvom Kranj že šesto leto zapored organiziramo poletne plezalne tabore v Bohinju.
Letos smo poleg klasičnih dveh terminov odprli še tretjega, ki bo od sobote, 10. 7. do četrtka, 15. julija.

K udeležbi vabimo otroke med 7. in 14. letom, ki že trenirajo plezanje, pa tudi tiste, ki se s plezanjem šele spoznavajo. V plezališčih, ki jih bomo obiskovali, so na voljo smeri primerne tudi za čiste začetnike.

PROGRAM TABORA

SOBOTA

Ob 15. uri starši otroke pripeljete v Bohinj, postavimo šotore in si uredimo prostor, kjer bomo stanovali 5 dni. Ogledamo si kamp in kraj, v katerem smo nastanjeni, ter se dogovorimo o pravilih na taboru. Do večerje se igramo razne spoznavne igre. Pojemo večerjo, se pripravimo na spanje in zaspimo.

NEDELJA, PONEDELJEK, SREDA

Zjutraj vstanemo, pozajtrkujemo in se s kolesi odpeljemo v eno izmed bližnjih plezališč. Plezamo v plezališču Bellevue, Peč ter v Bohinjski Beli, tja se odpeljemo z vlakom. Spoznavamo etiko plezanja v naravnih plezališčih in se učimo osnov vrvne tehnike. Plezamo smeri primerne svojim zmožnostim. Po plezanju se gremo kopat v jezero, ali pa se v kampu ohladimo v reki. Če je vreme slabo, plezamo na umetni steni v dvorani ob kampu. Skupaj pripravljamo obroke. V prostem času se igramo razne športne in družabne igre, iščemo skriti zaklad, ustvarjamo, lovimo ravnotežje na slackline-u, pridobivamo znanje prve pomoči, kurimo ogenj, pojemo in igramo na kitaro, skratka: imamo se fino!

TOREK

Torek bo dan počitka. Glede na situacijo se bomo še odločili, kaj bomo na ta dan počeli. V kolikor se odločimo za aktivnost, ki je plačljiva, boste ta znesek dodatno doplačali, cena bo največ 25 €. V nasprotnem primeru bomo dan preživeli v gozdu in na travnikih v bližini. O tem vas bomo še pravočasno obvestili.

ČETRTEK

Zjutraj se še zadnjič odpravimo plezat. Ko se vrnemo v tabor pospravimo šotore in prtljago ter počakamo starše, ki pridete otroke iskat ob 17. uri.

 

 

NASTANITEV

Nastanjeni bomo v kampu Danica v Bohinjski Bistrici. Kamp je lepo urejen in ima dobro opemljene toaletne prostore. Obroke si bomo pripravljali sami, prav tako bomo sami pomivali posodo, skrbeli za urejenost in se tudi na splošno trudili biti čim bolj samostojni in organizirani.

Za varnost, dobro počutje in športno vzdušje bomo skrbeli trenerji, ki imamo večletne izkušnje s športnim plezanjem in usmerjanjem mladine.

OBVEZNA OPREMA

Otroci naj imajo s seboj plezalne čevlje, magnezij vrečko, plezalni pas in plastenko za pijačo. Če kdo pasu nima, jih imamo nekaj na zalogi. Potrebujejo še šotor (vsaj dva otroka na en šotor), spalno vrečo in podlogo za spanje, kolo in čelado, baterijsko svetilko, toaletne potrebščine, kopalke in brisačo, svoj krožnik, kozarček in pribor, športna oblačila za plezanje, topla oblačila za zvečer, anorak, čevlje primerne za kolesarjenje in hojo v hrib, natikače, razne družabne igre in zaščitno masko (za na vlak). S seboj naj imajo tudi osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, razno tehnološko opremo pa naj raje pustijo doma.

CENA IN PLAČILO

Osnovna cena tabora je 160 €. Drugemu prijavljenemu otroku pripada 10 % popust. Tabor boste plačali v dveh obrokih. Prvih 80€ boste poravnali skupaj z junijsko položnico, drugih 80 € (+ morda doplačilo aktivnosti) pa v gotovini ob prihodu na tabor. V primeru, da se otrok tabora iz zdravstvenih razlogov ne udeleži, vam denar vrnemo.

Tabora se lahko udeleži 20 otrok, zato sprejemamo prijave do zapolnitve mest.

 

PRIJAVE zbiramo na aokranj.sportnoplezanje@gmail.com  v njej pa obvezno navedite:

  • Ime in priimek otroka
  • Naslov otroka
  • Datum rojstva otroka
  • Telefon vsaj enega od staršev/skrbnikov
  • Elektronski naslov za sporočanje
  • Morebitne zdravstvene ali druge posebnosti

Ali nam pošljite izpolnjeno in podpisano prijavnico.

Vaše otroke srčno vabimo, da del poletja preživijo z nami na plezalskih, vodnih in kolesarskih dogodivščinah!

KONTAKT

Za vsa dodatna pojasnila in informacije smo na voljo na aokranj.sportnoplezanje@gmail.com ali na telefonski številki:
030 292 968 – Špela

Dodaj odgovor