Donacije za projekt O.S.P.

Ekipa projekta O.S.P. vabi k donacijam za urejanje slovenskih plezališč. Prosijo / prosimo za čim več individualnih donacij in podporo Projektu O.S.P. Prispevate lahko na naslednje načine: https://projektosp.si/prispevaj-sredstva

AO Kranj je tudi že pridružen akciji “Tečajniških 5“.

 

Poročilo o delu projekta v letu 2019 si lahko preberete v PDF datoteki, ki je v povezavi na koncu tega prispevka. V njem je dobro razvidno kako je bil porabljen denar in kako se skrbi za plezališča.

Le z zadostno količino finančnih sredstev, lahko skupaj skrbimo za varna in urejena plezališča za vse, ter primerno plačilo za opravljeno delo opremljevalcev smeri.

Za morebitna vprašanja in pomoč so vedno na voljo prek e-naslova: info@projektosp.si

 

Zakaj bi sploh donirali za urejanje plezališč?

Obiskovanje plezališč je za vse plezalce brezplačno. Opremo v smereh, dostopne poti in okolico plezališča pa je vseeno treba vzdrževati. Opremljanje smeri je naporno, nevarno in odgovorno početje. Ni se realno zanašati zgolj na prostovoljno delo navdušenih posameznikov. Če želimo varna plezališča tudi v prihodnosti, moramo k temu prispevati s svojo donacijo.

Pomisli, koliko zapraviš na povprečni plezalni dan: za opremo, prevoz, pivo po zaključenem plezalnem dnevu ali vstopnino za umetne stene. Zakaj torej ne bi donirali po svojih zmožnostih in pripomogli k ohranjanju naravnih plezališč, ki nam vsem pomenijo tako veliko?

Ostala pogosta vprašanja na to temo: https://projektosp.si/prispevaj-sredstva (glej: “Pogosta vprašanja”)

 

Kaj se zgodi z mojo donacijo? https://projektosp.si/kaj-se-zgodi-z-mojo-donacijo

 

Priloga:

 

 

Projekt O.S.P. ali Opremimo slovenska plezališča je iniciativa vključevanja plezalcev v skrb za plezališča in spodbujanja odgovornega ravnanja in varnega plezanja. Obiskovanje plezališč je brezplačno, zato je odgovornost vsakega plezalca, da po svojih močeh prispeva k vzdrževanju opreme in s svojim ravnanjem poskrbi za ohranjanje plezališč in narave okoli njih. Prihodnost je v naših rokah; v naši močni plezalski skupnosti, ki je zaprisežena skalam in jih želi ohraniti varne, dostopne in urejene.

Projekt O.S.P. je del Sklada slovenskih plezališč ter zbira finančne in materialne prispevke za prenovo in opremljanje plezališč. Prav tako je stična točka Sklada s plezalci, saj lahko vsakdo opozori na pomanjkljivosti, nevarnosti in težave v zvezi s plezališči. Cilj projekta O.S.P. je preko donacij in sponzorskih sredstev zagotoviti trajni vir finančnih sredstev za urejanje plezališč, ki bo plezalcem omogočil varnejše in brezskrbno plezanje.

Dodaj odgovor