Grazer Bergland

Pretekli vikend, smo California team (midva z Andrejo) in Berlingo team (Lukc in Nastja) izkoristili proste dneve in odrinili v ostenja Grazer Berglanda.

V petek smo s frikovskim pristopom ob 12. uri napadli ostenja Rote Wanda, Lukc&Nastja sta pretegovala mišice v Feuervogel-u, najina malenkost pa v sosednji malček lažji Huhnerleiter.

Ker je bila ura ob povratku že pozna, smo mize in stole raztegnili kar na parkirišču pod slikovito steno, obrnili čevape in šparglje. ter posledično…zaradi nezmožnosti nadaljevanja vožnje, noč prebili kar tam..

Naslednje jutro sta Lukc in Nastja napadla smer Serengeti, midva z Andrejo pa sva prepešačila do pod smeri Rohrlsalat, kjer sva ugotovila, da smeri ne smemo plezati do sredine julija. Zato sva naskočila smer Waschrumpel. suvereno opravila z detajlom smeri, nato pa uživala do vrha.

Ker je bila sobota s soncem rahlo bolj radodarna kot petek, smo po povratku iz stene hitro preparkirali do bližnjega jezera na planini Teichalm, ter tam ohladili razgrete riti.

Po obilni večerji zopet nismo bili zmožni nadaljevati vožnje, zato smo noč prebili na idiličnem parkirišču v bližini jezera.

V nedeljo smo, spotoma ob poti proti domu osvajali še ostenja Kugelsteina, kjer sva z Andrejo uživala v zelenjavni Scarlet’s Himmelfahrt, Lukc in Nastja pa sta priznala premoč soncu in sta zato raje uživala v prijetnem pogledu na steno z mrzlim napitkom v roki. 🙂

Dodaj odgovor