Prvomajska skupna tura

ZA PRVOMAJSKE NA KORZIKO

 

Divja, skoraj neokrnjena narava, kristalno čisto morje in peščeni zalivi. Mogočni gorski vrhovi, zaspane in očarljive vasice, reke, slapovi, jezera, majhne ribiške vasice in nadvse prijazni in ustrežljivi domačini… Korzika vabi!

Tudi plezališč na Korziki je veliko. Mi bomo obiskali dve področji, ki sta primerni tako za plezanje dolgih smeri kot tudi športno plezalnih:

  • hribovski masiv Bavedda (Bavella), 4 noči

»Neverjetno lepo in dobro plezanje v najboljšem granitu! Plate, pogosto popestrene z neverjetno razčlenjenimi tafoni, pa tudi nekaj pravih, gladkih, poči se najde. Kup lažjih, pa tudi težjih smeri. In zanimivi, divji dostopi skozi mediteransko makijo, po kanjonih, hudournikih. Pravi mali mediteranski Yosemiti. Zagotovo eno najlepših in najboljših granitnih plezalnih področij v Evropi!«

http://www.climb-europe.com/RockClimbingCorsica/Bavella-and-South-Corsica.html

  • nad dolino Restonice, 4 noči

Restonica slovi kot ena najlepših dolin na otoku. Z divjo reko in očarljivimi gorskimi jezeri. Je osrčje plezanja in balvaniranja na Korziki. Plezanje v dolini Restonice se razprostira na več kot 10 km, z osupljivimi granitnimi skalami na obeh straneh doline, ki ležijo nizko in visoko v gorah.

http://www.climb-europe.com/RockClimbingCorsica/Restonica-and-Corti.html

 

Termin:

Od 27.4. do 5.5.2019

Odhod iz Kranja v soboto 27.4., zjutraj, proti Livornu, na trajekt Livorno – Bastia ob 14.00.

https://book.aferry.com/Search?sid=110d0540c5abe4b73bd67e937c7fbc134

Bavella climbing: prve 4 noči nastanitev v kampu U Ponte Grossu: http://www.upontegrossu.com/  (od 27.4. do 1.5.)

Restonica climbing: za drugi del dopusta se prestavimo v kamp Chez Bartho https://chezbarthocamping.wixsite.com/campingchezbartho/ (od 1.5. do 5.5.)

 

Glede trajekta predlagam, da se čimprej porazporedimo po avtomobilih in kupimo karte vnaprej (trenutno je cena za povratno karto za avto + 4 osebe cca 320€).

Prijave in vprašanja na mail: tina.uranic@gmail.com

 

Dodaj odgovor