Med najuspešnejšimi v letu 2017 tudi člani AO Kranj

31. januarja je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala alpinistično-plezalna prireditev na kateri je Planinska zveza Slovenije podelila priznanja za vrhunske dosežke leta 2017 v alpinizmu, športnem plezanju, lednem plezanju in turnem smučanju. Med nagrajeni so tudi člani AO Kranj. Najuspešnejši ledni plezalec je tako Janez Svoljšak. Komisija za alpinizem PZS je za vidneje zaznamovano preteklo leto izpostavila tudi Tjašo JelovčanMia Krampl  je za prvi članski finale SP prejela priznanje, Anže Peharc je prejel priznanje za bronasto kolajno na evropskem prvenstvu v balvanih.

Najuspešnejša alpinistka preteklega leta je Anastasija Davidova (AO PD Ljubljana-Matica), najuspešnejši alpinist Aleš Česen (Alpski gorniški klub), najperspektivnejši alpinist pa je Žiga Oražem (AO PD Kamnik).

Najuspešnejša športna plezalka je Janja Garnbret (Šaleški AO), najuspešnejši športni plezalec Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica).

Za najuspešnejšega turnega smučarja je bil ponovno imenovan Nejc Kuhar (TSO PD Jezersko).

France Zupan in Rado Kočevar sta prejemnika priznanja za življenjsko delo v alpinizmu.

Zlati častni znak PZS za vse alpinistične dosežke in promocijo alpinizma je prejela italijansko-slovenska naveza, Nives Meroi in Roman Benet, ki sta se kot prva na svetu skupaj povzpela na vseh štirinajst osemtisočakov.

 

Fotogalerijo in obrazložitve za vsa podeljena priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2017 si lahko preberete na spletni strani PZS.

PZS je izdala tudi PDF brošuro o podelitvi priznanj: pzs-brosura-podelitev-priznanj-2018-koncna.pdf

 

Dodaj odgovor