Razpis – zbiranje gradiva za zbornik 2015 in 2016

Pozivamo vse alpinistične kolektive, načelnike ter posamezne alpinistke in alpiniste, da nam posredujejo vse podatke o opravljenih vzponih v Sloveniji in v tujini, opravljene poleti in pozimi v letih 2015 in 2016. V poštev pridejo vsi prvenstveni vzponi, pomembnejše ponovitve (npr.: 1. PP, 2.PP, 1.ZP, 1.PZP…), pomembnejši alpinistični spusti ter vse odprave (ne glede ali so bile odprave uspešne ali ne ter ne glede na to ali so bile podprte s strani PZS ali izvedene v lastni režiji. V poštev pridejo vse odprava v izven evropska gorstva, ne glede na cilj odprave).

Pošljite opise smeri, skice, (pregledne) fotografije sten z vrisanimi smermi, vse potrebne podatke in informacije, ki sodijo k opravljenim vzponom (poskusom).

Cilj KA je zbrati vse zgoraj omenjene vzpone, zato pozivamo vse akterje, da nam pošljejo potrebno gradivo. V nasprotnem primeru bo izdaja okrnjena, samo s podatki, ki jih imamo v arhivu KA. Vsak prvenstveni vzpon je ustvarjalno dejanje in skupaj s pomembnejšimi ponovitvami sodi v zbornik Slovenski alpinizem 2015 in 2016. Zbornik je zapis zgodovine slovenskega alpinizma, priznanje opravljenim vzponom ter hkrati smernica za naprej.


Rok za oddajo gradiva (zaželena je elektronska v doc. oz. docx. in jpeg fotografije_vsaj 200 DPI) je sreda, 31. maj 2017.

Gradivo pošljite v pregledni obliki na elektronski naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: zbornik 2015/2016, ali po pošti na naslov: Planinska zveza Slovenije, Komisija za alpinizem, Dvorakova 9, SI – 1000 Ljubljana


Če ste v preteklih zbornikih opazili kako napako ali če so bili kak vzpon, odprava ter kaka podrobnost izpuščeni, prosimo, da nas na to opozorite in nam pošljite dodatno gradivo.

 

Omenjeni zbornik bo izšel konec leta 2017, zajemal pa bo alpinistično aktivnost v letu 2015 in 2016.

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav.

Miha Habjan, načelnik KA

 

Priloga:

 

Dodaj odgovor