11. Plezalni vikend Vipavska dolina

plakat vipava pleza

Tradicionalni 11. Plezalni vikend Vipavska dolina bo med 15. in 17. aprilom odprl športno-rekreativni festival 360° Vipavska dolina, ki ga organizira Športno društvo Tura, v sodelovanju z AO Vipava in AO Ajdovščina.

360° je pravi naziv, ko govorimo o plezanju: stene iz čvrstega apnenca obkrožajo polovico Vipavske doline, blago sredozemsko podnebje omogoča plezanje vse leto, prijazni domačini, odlično vino in kulinarika že vrsto let privabljajo v Vipavsko dolino številne plezalce iz vse Evrope. Zgodnja pomlad, ko so v številnih plezališčih še zimske razmere, je prvi vrhunec plezalne sezone v Vipavski dolini. Pomladno sonce hitro ogreje skale na južnih pobočjih Gradiške Ture in poskrbi za odlične plezalne razmere.

Plezalni vikend Vipavska dolina so tekme na umetnih stenah, tekme v plezališčih, balvanske tekme, alpinistično-potopisna predavanja – veliko plezanja, druženja in zabave. Druženje se bo začelo že v petek, 15. 4., s predavanjem Gregorja Šelige o njegovem balvaniranju po številnih svetovnih balvanskih destinacijah. Sobota bo zaznamovana s tekmami v športnem plezanju za otroke v različnih kategorijah (informacije Marko Fabčič,  ao.vipava@gmail.com,  031/739-712).

Zaključek dneva bo namenjen balvanski tekmi na umetni steni (postavljalec Gegor Šeliga) in predavanju gosta večera, ki nam bo predstavil svojih 40 let med stenami in vrhovi – nagrajenec PZS za življenjsko delo v alpinizmu,  Peter Podgornik. Uvod v nedeljsko dogajanje pripravlja Gregor Šeliga, ki bo v kratkih filmih predstavil balvaniranje v Vipavski dolini, ki ponuja kar nekaj odličnih področij te zvrsti plezanja.

Nedeljsko druženje bo razdeljeno v dva dela. Tradicionalna izvedba tekmovanja plezanje v stenah Vipavske doline (plezališči Vipava in Vipavska Bela) in nova tekma Vipavablocco/Orlouca challangekjer bo tekmovalcem na voljo 7 naravnih balvanskih problemov s težavnostjo od 6b do 7b+.

 

Dodatne informacije:

www.360vv.si,

100utvv@gmail.com

051-338-559 (Boštjan Mikuž)

 

Festival 360°Vipavska dolina

Športno društvo Tura

Dodaj odgovor