Plezalni vikend v spomin na Nejca Zaplotnika na Ledinah

Tokrat je bil širše zastavljen in poimenovan po Nejcu Zaplotniku, saj mineva že 30 let od njegove nesrečne smrti.

Tabor je potekal od petka do nedelje. Bojč je strokovno ugotovil, da je bilo v povprečju več ljudi kot lani!? Taboru so se letos pridružili še štirje člani drugih odsekov AO Lj.-Matica, AO Kamnik in AO Jezersko. Na Ledinah pa so prenočevali tudi člani društva iz novopečene EU članice Hrvaške. Če smo lani lahko prisluhnili glasbi, smo letos na sobotni večer imeli projekcijo doku filma Lhotse 1981. Film verno prikazuje garanje številčne odprave z veliko zvenečimi plezalskimi imeni za osvojitev vrha.

Mi se sicer nismo tako namučili, nekaj pa le splezali. Velja izpostaviti PP Anžeta M. in Roka T. v Dolgem hrbtu smeri Spoznanje bratov Karničar (VI+/V,IV, 500m) in preplezano smer Šimenc –Škarja (VI A2/V,IV, 500m) v navezah Tine M. in Bojan H., Janez S. in Aleš V. Preplezana je bila tudi varianta Indijanskega poletja s Šimenc-Škarjo.

Na sploh je bila v soboto opazna gneča hribov željnih pohodnikov na vseh okoliških vrhovih od Babe do Skute.

Pohvale gredo dobremu ozvočenju filma, lepima napovedovalcema, Francijevemu borovničevem-skutinem zavitku, joti z ali brez mesa, kavi, fejst »natakaricam« Jutri in Nastji, Nastranovem kavalirstvu, Staši za topel sprejem na vrhu preplezane smeri in reklami za Alpino, Matjažu, da je naredil reklamo za Gornik, Poloni za zaseko, glasnemu Vrhovem smrčanju, Anžetovem kaljenju nočnega miru na skupnih ležiščih, Bojču za zabavne opise in pripombe, Klanjškovi nenapovedani nedeljski budnici, tečajnikom za levjesrčnost in samostojno plezanje+vsem gostom iz drugih ferajnov (za prenašanje naših bučk)!

Časosled preplezanih smeri (morda katera izpuščena):

26.7.

Grintovec: Tomažev steber (Tič in Nastja)

Stena nad Žrelom (več zagretih za ogrevanje)

27.7.

Dolgi hrbet: Spoznanje (Anže in Tič), Trojka (Andolšek in AO Kamnik Primož), Jubilejna (AO Jezersko Žan in?)

Kranjska Rinka: Pingvin (Bojč in Sara), Smer skozi okno (Vrho, Nastran in Seba), Severozahodni greben (AO Matica Matjaž in Tadeja)

Koroška Rinka: Bolečina (Urša in Arh), Klepet (Janez, AO Matica Polona, Aka)

Stena nad Žrelom (Tine in Sašo, Arh in Seba)

28.7.

Dolgi hrbet: Šimenc-Škarja (Tine in Bojč, Svoljšak in Vrho), Var. Indijansko poletje s Šimenc-Škarja (Tič in Arh)

Koroška Rinka: Klepet (Nastran in Sašo)

Dodaj odgovor