Prvomajska skupna tura AO Kranj v Finale Ligure

Oddaljenost od glavnega mesta Slovenije ;-): šest do sedem ur vožnje,  680 km

Kamp: Mulino (6,5 eur/osebo, 6,5 eur/šotor, 5 eur/ dan avto)

Raziskani sektorji: Monte Cucco, Roca di perti, Monte Sordo, Capo Noli, Bric Pianarella (29 sektorjev po vodniku A. Gallo : Finale 8.0)

Udeleženci: tečajniki (Gorazd-Boris, Rok-Maki, Matic, Tičar, Ninomarino-Tihi, Tomaž-Kokl), starci (Vladek, Šaolin, Aka, Andreja, Borchi-quentynotyet40, JanezZ), pridruženi član Žiga kolesar

T-Rajanje: 27.4.- 4.5.

Letos so bili prvomajski lahko res dolgi, če si vzel dovolj dni dopusta. Prvotni načrt ponovnega odhoda v Francijo, kot že dvakrat doslej, se je zaradi vremena izjalovil. Krasno, odpade zimska oprema.

Po premisleku in izvedenskem svetovanju (Matevž Vučer, Aljoša Brlogar, Miha Zupin) o kvaliteti tega obmorskega kraja, smo jo mahnili pač SEM. Bilo je dobro in se je prehitro končalo.

Vizualno všečno, kakor tudi možnost vsakovrstnih aktivnosti v bližnji okolici (šoping v Decathlonu, ogledovanje kulturne dediščine, »nizbrdno« koLesanje, kopanje in seveda pLezanje). Kupovanje prehrane v Coopu in Dico-tu denarno nanese kot pri nas. Pizze cenejše, pivo dražje. Nočitev v kampu cenovno znosna (nekateri gostje v bungalovih pa NEznosni). Kamp se nahaja v mestu za devetimi griči, no na vzpetini pa res. Minus-avta ne parkiraš zraven šotora.

Prvi dan: stacioniranje in pozicioniranje ter sondiranje terena v Mulinu

Drugi dan: prebijanje po ozkih enosmernih, iskanje (preklemanega) dostopa do Monte Cucca (zraven tudi divji hepihipuzl stil kamp); ogrevanje v dveh sektorjih Il Canyon (weirddd navrtano in oštantano) in Campanile e placca del polpaccio, mladci skočili tudi v obmorski sektor Capo Noli

Tretji dan: dež (čas za Decathlon)

Četrti dan: dež; plezanje in bingljanje v gneči, v previsnem sektorju Monte Cucca-Fenia o anfiteatro

Peti dan: dež; prekladanje iz enega stola na drugega, testiranje kvalitete šotorov in permeabilnosti superg s pohajkovanjem po mestu

Šesti dan (končno): plezanje v Monte Sordo (sektorji: Le Tecchia, Alveare e placca di Mu, Settore Centrale)

Sedmi dan: plezanje večraztežajnih smeri (Camino dei Purchin, Vecchie Beline, Via Col Vento, Nonno Dino, Spigolo nord) v Roca di perti (sektor Versante nord)

Osmi dan: plezanje večraztežajnih smeri v Roca di perti, Bric Pianarella in vožnja domov *smrkasmrk*

Nekatere smeri so opremljene, nekatere ne (skrbni tisti, ki so vzeli vso kovačijo s prijatelji s seboj). Skala-apnenec v sektorjih raznolika od luknjic, plat, lusk, pok do pravega hribovskega občutenja. Na žalost je bohinjsko vreme prekrižalo načrte po več vzponih. Pogrešali smo tudi še kakšnega strokovnega sodelavca AO-ja, skratka intelektualen suport. Še celo g. Vodja šole 2011/012 je začutil neustavljiv klic ljubezni in na njenih krilih odlebdel v Paklenico. Sicer pa, številka trinajst se je izkazala za ravno pravšnjo.

Dodaj odgovor