Tečajniška Paklenica

Pretekli vikend smo tečajniki letošnje alpinistične šole v družbi naših inštruktorjev uživali v prvih dotikih pakleniške skale. V petek smo se kljub ne preveč obetavni vremenski napovedi odpravili na pot in se do večera nabrali pod streho apartmajev Adriana. Ponoči je precej deževalo, zato sta nas v soboto zjutraj v kanjonu pričakala prazno parkirišče in mokra skala. Na srečo se je hitro posušila in že smo navdušeno plezali svoje prve večraztežajne smeri. Večina navez je ta dan preplezala dve smeri, obnovili smo tudi znanje pridobljeno v Železniški telovadnici.

Po napornem dnevu so bili naši inštruktorji že pošteno lačni, zato smo hitro začeli s pripravo večerje. Navdušili smo jih z jedmi z žara, odličnim kuhanim vinom ter slastnimi palačinkami. Po večerji smo naredili kratko analizo dneva, Mojca in Nejc sta malo premešala naveze za naslednji dan, preostanek večera pa smo izkoristili za druženje.

V nedeljo smo se zaradi slabe vremenske napovedi v kanjon podali bolj zgodaj in temu primerno nekoliko utrujeni. Dež je nekatere na srečo ujel že pri sestopu, drugi pa so izkusili plezanje v mokri skali. Malo premraženi, vendar zadovoljni smo se vsi varno vrnili nazaj.

Plezali smo: Severno rebro (4b+), Centralni kamin (5a), Flex & Rex (5a), Danaja (5b), Water song (6a+), Nosorog (4b+), Pero (6a), Tinin smjer (4b+), Domžalski (6a), Spit Bull (5c), …

Hvala inštruktorjem za predano znanje, zaupanje in potrpežljivost. Paklenica nas zagotovo ni videla zadnjič!

Dodaj odgovor