NŠG – Varianta spominske Srečku Rihtarju

V torek, 5. septembra, z Matevžem Mačkom predčasno zaključiva s službo in se dobiva pri pokopališču v Vodicah, kjer je po novem tabla, ki označuje modro cono in dovoljuje parkiranje do treh ur. Na parkirišču je bilo kar nekaj avtomobilov, seveda ga tam pustiva tudi midva. Za enkrat brez kazni!

Preplezala sva varianto omenjene smeri v naslovu (link). Smer nam ponudi dva raztežaja lepega kaminskega nalaganja. Skala je presenetljivo kompaktna, lahko pa najdemo tudi kak podrt odsek.

V zadnjem raztežaju sva, namesto obvoza strehe po desni, preplezala varianto čez streho (VI-). Prvi skok v strehi preplezaš po monolitnih krimpih, pred skokom je v prečki kar nekaj klinov. Sledi drugi skok s šalcami in izpostavljen ‘face climbing’ do vrha NŠG-ja. Po drugem skoku je bil v steni klin, ki sem ga iz razpoke vzel z roko in ga ponovno zabil malo nižje. Pri zabijanju se mi je odkrušil kar velik del skale, ki me na srečo ni spravil iz ravnotežja. Na vrhu smeri je klin, ki sem mu dodal še 3mm megliča za štant.

Super smer! Varianta je češnja na vrhu torte.

Dodaj odgovor