Skrito veselje

S Hano Zelič že dlje časa planirava kakšno dolgo kompleksno turo, ampak nama nevihte omogočajo samo krajše smeri z malo dostopa. Mesec dni nazaj sta Simon in Boris iz AO Kamnik objavila novo smer v vzhodni steni Brane, ki je takoj zavzela mesto na seznamu želja. Zaradi moje časovne stiske se odločiva za zgoden odhod z Jermance, kjer sva v uri in pol pod steno. Vse pohvale za odlično skico in natančen opis smeri, zato vstopa ni mogoče zgrešiti, kjer nas pričaka sveže zabit klin.

Za ogrevanje poskrbi prvi lažji raztežaj, nato pa pridemo do detajla smeri. Ta na pogled zgleda kar pokonci, ampak če sledimo opisu naletimo na številne dobre oprimke in stope, prav tako morje klinov. Po detajlu prečimo desno in težav je konec, sledijo številne lepe razčlembe IV težavnosti, ki upaš da jih ne zmanjka.

Smer si definitivno zasluži obisk, saj ponuja vrhunsko skalo, lepe prehode in uživaške raztežaje. Zadnji izstopni raztežaj se priključi Zgornjemu stebru, nato pa sva nadaljevala čez Šijo Brane do vrha, kjer pričaka zaslužen razgled.

Dodaj odgovor