Druženje z Debelakovo za začetek sezone

Praktično čez noč sva se z Vojtechom zmenila za nedeljsko plezanje. Pa sva rekla, greva pogledat, kako se na začetku poletne sezone kaj počuti Debelakova v Veliki Mojstrovki. Ta klasika je vsem dobro poznana, zato neki blazni opisi niso potrebni.

Na dostopu prečiš eno, dve in tretje nekoliko večje snežišče. Sledijo še zoprne začinjene prečke tik pod smerjo in vstop nekoliko levo od originalnega, ki je še zalit. Smer pa je že osvobojena snežne odeje. Šodrasti deli se še čistijo in kar konkretno leti dol že od samega štrika, plezalni deli pa vrhunski.

»Ne, tukaj Mira Marko leta 32 v gojzarjih gotovo ni šla, poglej bolj tam … Ne, ne tega detajla ni mogla splezat tako, gotovo je plezala bolj kaminsko,« ti hodi po glavi celo turo, tako da dodobra spoznaš značaj in plezalno tehniko naše plezalske legende. In roko na srce, višje ko si, bolje je Mira Marko plezala … in tako zasenčila vse tri njene moške soplezalce pri prvem vzponu ;-).

Smer je čudovita. Na sestopu proti MM še malo poplezavaš in se izogibaš glavnim snežiščem, a se vse lepo izide. Midva sva si vzela čas in sva v odličnem vremenu uživala cel dan za druženje z Debelakovo na začetku sezone.

Dodaj odgovor