NAŠ Maltatal

Drugi vikend v juniju smo že pred nekaj meseci določili za akcijo nadaljevalne alpinistične šole (NAŠ). Po dolgi študiji vremenskih prognoz smo se dogovorili za Avstrijo, saj se ‘granit da tudi v mokrem plezat’. V soboto zjutraj smo se tako podali v dolino Malte, kjer nas je večina prvič izkusila granitne radosti.

Timea in Urša sta se podali v plate takoj nad jezerom, Janko, Nejc in Andraž pa so zakorakali višje, kjer so v Langkarju plezali smer Wellness. Miha in Luka ter jaz in Anja smo se podaliiv Grosse Seeplatte, kjer smo v sosednjih smereh lahko družno občudovali oprijem gume na granitu.

Vreme je v soboto začuda držalo, tako da smo se preizkusili še v granitnem frikanju. Izjemno! Smeri nismo mogli prehvalit, dobra navrtanost pa premika meje 😉 Dež nas je ob okoli 17. ure napodil iz doline proti kampu.

Kamp, v katerem smo spali, se je izkazal za idealen kamp za naš ferajn. Bili smo deležni koncerta ansambla, ki je bil pravi šov – od gorečih xilofonskih paličic do zvončkljanja z mnogotero kravjimi zvonci hkrati. Priporočamo, žur zagotovljen.

Naslednji dan nas je kljub boljši napovedi pričakalo slabše vreme. Tako smo se tisti, ki smo se prejšnji dan povzpeli po Seenplatte odločili za kondicijsko turco, ostali pa so šli naše sobotne smeri. Vmes je bilo nekaj ploh, ampak granit do neke mere še vedno drži.

Vreme se je popoldne izboljšalo, kar je polovica ekipe izkoristila za frikanje v ‘schöne Platte’. Skrbno so se zavzeli, da se v utrinku ne bi izpustilo hvalospeva temu sektorju.

Ravno tako ne smemo izpustiti zahvale Martini Strasser, ki nam je priskrbela svež vodniček iz Avstrije, ki je bil ključen pri načrtovanju vzponov. Hvala!

Ture smo se udeležili skoraj vsi tečajniki NAŠ, – Anja, Timea, Kristina, Luka, Miha, Andraž, Janko ter naš vodja Nejc, pridružila se nam je še Urša.

Grosse Seenplatte
Anja in jaz v Grosse Seenplatte
Popoldansko frikanje 1. dan – Damm high sektor
z Pohod za devetimi gorami in čez devet voda 😀
Janko, Nejc in Andraž po 2. splezani smeri
Luka v Schöne Platte

Dodaj odgovor