Prečenje grebena Na Možeh

Že prejšenji teden sem šel pogledat novozapadli sneg čez Malo glavo na Vrtačo, pa moram rečt, da sem kar užival. Glede na to, da je zapadlo še nekaj dodatnega snega je bil tudi ta vikend plan podoben. Zato povabim še Mateja in Matica, in se zmenimo za greben Na Možeh. 

Iz Ljubelja smo štartali ob 9:00. Sicer malo pozno ampak nam je bilo vreme kar naklonjeno. Bilo je delno oblačno in mrzlo tako, da so razmere ostale večinoma nespremenjene čez cel dan. Na Zelenici smo si malo oddahnili in se odpravili proti sedlu med Trianglom in grebenom Na Možeh. Tam smo se potem opremili in pričeli s plezanjem. 

Po skalah je bilo kar nekaj suhega snega, tako da je to od nas zahtevalo polno mero koncentracije, drugače pa čista uživancija. 😀 Greben smo v celoti prečili brez derez (imeli smo jih sabo za vsak slučaj) in z enim cepinom, ki pa je prišel še kako prav, da si ga zapičil v kakšen šop zmrznjene trave. Naredili smo tri spuste po vrvi. Enega iz drugega moža, en kratek spust iz tretjega moža, in enega pri sestopu. Prvotni plan je bil sicer, da gremo do Palca, ampak nas je po sestopu s tretjga Moža, pričakala prevelika količina napihanega snega. Zato, smo se odločili da sestopimo po prvi grapi, ki nam bo na voljo. Tam se je pa pokazalo, da je veter res naredil ta svoje, in je bilo treba kar popazit, da nisi padel v kakšno luknjo prekrito s snegom. Ko smo bili iz težav ven, smo se prebili še čez rušje na markirano pot in odšli proti koči na zasluženo pivo, žganje, čaj in coca colo. 😁 

Dodaj odgovor