Tečajniki na urjenju skalne tehnike

»Ti, a ni blo napovedan suho?« je bilo dokaj pogosto vprašanje med udeleženci sobotne ture na Kališče.  Zbor 9:00 pred kočo na Kališču, razporeditev v štiri skupine po šest tečajnikov in že smo pozabili na podobna vremenska vprašanja.

Pred nami je bil dan poln novih informacij in praktičnih vaj iz skalne tehnike. Pa zavihajmo rokave!…no…oblecimo še kakšen sloj dežne jakne!

Vaje so bile tematsko razvrščene v štiri postaje. Naša skupina je začela pri postaji Gibanje naveze. » Pa saj to bo šlo, tole mamo mi. Vse razumemo«… no, ne vem, ampak zase in verjetno še za marsikaterega sotečajnika lahko rečem, da teorija že gre, ko pa prideš sam do prakse pa se začnejo informacije v glavi vozlati kot kak gordijski vozel. Hvala našim inštruktorjem za potrpljenje 😉

Druga postaja nas je pošteno ogrela – samoreševanje oziroma vzpenjanje po vrvi.  No tukaj imamo še kar nekaj za povadit (ne samo pred izpitom!), saj smo se časovno kar malo zapletli. Pa seveda, kdaj pa kdaj stojna noga ni ravno ubogala in je bilo vzpenjanje proti vrhu toliko bolj zahtevno.

Če prideš gor, moraš tudi dol…pa ne peš. Na tretji točki nas je čakal spust po vrvi. Tudi tukaj je ob teoriji vse delovalo kristalno jasno. No, ko imaš vrv in ostale pripomočke naenkrat v roki, se zadeve seveda malo zakomplicirajo. Sidrišče je…vrv napeljana… varovalo…samovarovanje…iiin gremo! Verjamem, da z nekaj vaje in ponovitvami pustov, bodo le te bolj tekoči, kot ta sobotni 😊

Da pa se še malo ogrejemo po nas je na četrti postaji čakalo izdelovanje sidrišč, uporaba metuljev ter zabijanje klinov.

Po opravljenih nalogah smo se s svetlobno hitrostjo podali nazaj proti koči, kjer so nas pričakale poletne temperature notranjosti ter slasten obrok.

Sobotni tečaj, kljub vsem možnim vremenskim prigodam je bil uspešno izpeljan, ob tem pa res hvala inštruktorjem ter pripravnikom za njihov čas in znanje. Kljub temu, da moramo osvojiti  še veliko znanja ter vaditi osvojene manevre, verjamem da bomo z vsakim tečajem in vajami bolj sproščeni in bolj suvereni.

En lep skalnat sončen pozdrav 😊

   

Dodaj odgovor