Poletni tabor v Krnici

Še zadnji dnevi letnega dopusta odlično izkoriščeni v prijetnem okolju, novi družbi in preživljanju poletne vročine v smereh severnih sten. Četrtek se dobimo na parkirišču pod ruskim križem, kmalu si dobim navezo za naslednja dva dneva Mihaela iz AO Kozjak. Za petek se dogovoriva za Hudičev steber, sledi postavljanje šotora na travniku blizu parkirišča. Bujenje ob 5h, zajtrk in po Hanzovi poti sva že skoraj pod steno okoli 7h pri premagovanju snežišča. Kratek abzajl od poti do položnejšega dela kjer bova prečkala snežišče, kladivo v roke in mahanje z njim po snegu za izdelavo stopničk, hitro sva pod smerjo. Začneva se pripravljati za smer, žreb določi Mihaela da bo prvi vodil. Prvi raztežaj, že se vidi da bo dobra skala, lepa prva 4ka. Četrti raztežaj prvi V- natežji spodnji del smeri, vodim jaz zelo lepa pokončna plezarija z veliko oprimki in možnosti varovanja. Ko sem na varovališču že poslušam navezo punc, ki se nama približujejo (Marija, Manca, Doroteja), par cugov višje ko varujem na stojišču zagledam Marijo, ko je potegnila smer v desno, po pogovoru najverjetneje lepša plezarija kot najina naslednja dva raztežaja, ki sta bila malo bolj podrta ampak nič težkega za plezat. Na križišču obeh variant se dobimo, jaz potegnem prečko v levo, sledita še dva lepa raztežaja in že sva pod kaminom. Miha vodi zelo lep hladen pokončni kamin, sledi še zadnji cug na začetku nič posebnega ko pa prideš v zadnji žleb kjer te na koncu čaka izstopni preduh uživaš v postavitvi balvanov in iskanju najlepšega prehoda iz smeri, ko pokukaš in splezaš iz preduha se ti odpre novi svet. Na vrhu smeri se vsi dobimo in hitro sestopamo skupaj na večerjo do Koče na gozdu, za tem nazaj v tabor kjer nam predavajo oz. pripovedujejo zgodbe Mojstranške veverice.

Za soboto se nama pridruži še Doroteja AO Jesenice, odločimo se za Kovinarsko smer, zjutraj uro dalj spanca od prejšnega dne in pričetek plezanja okoli 9h ure. Priplezamo do lope, od tam prva 4ka zmenimo se da jaz vodim prvo polovico smeri ostalo Miha, previsni vstop v kamin, kaminsko plezanje po suhi kompaktni skali, z nameščanjem premičnih varoval(klinov ni prav veliko). Nato še plezanje dva cuga po kaminu/poklini/zajedi, dva raztežaja prečke in že smo v kotanji kjer Miha prevzame vodstvo. 1/3 smeri in zadnja sta lepi vmes ni neke posebne lepote, Miha potegne njegov prvi cug po krušljivem , kjer me kasneje med plezanjem poboža še skala. Od tam naprej meni najlepši cug, pokončna petica v dobri skali, sledi prečka v levo, medtem ko Miha vodi iz sosednje smeri poberejo dva plezalca s helikopterjem. Sledi še prečenje po lažjem svetu in izstopni žleb, po poti nazaj do avta in po dobri uri in pol nas že čaka odlična postrežba v KNG.

Zadnji dan se odločim za počitek, Doroteja in Mihael sta v drugih navezah plezala v NŠG-ju.

Ob koncu še zaključno druženje v Koči na gozdu, zanimive in zabavne štorije ter se nasmejani, naplezani in dobre volje vrnemo domov!

Dodaj odgovor