Zgodbe iz izolacije – spletna alpinistična predavanja

Žal je situacija takšna, da se moramo izogibati človeških stikov in sebi tako ljubih gora. Verjetno v tem času vsi pogrešamo alpinistična druženja, skupne akcije in predavanja. Ker smo alpinisti iznajdljivi in ker nam tehnologija omogoča smo se po poskusnem »internem« predavanju (ki naenkrat ni bilo več interno, saj so se nam pridružili poslušalci iz drugih regij in celo iz Hrvaške!) odločili, da zadevo zastavimo bolj resno in razširimo na celotno Slovenijo.

Zgodbe iz izolacije – spletna alpinistična predavanja

Nad pobudo so se navdušili v Komisiji za alpinizem in nam ponudili vso podporo.

Ideja je, da vsak četrtek ob 20. uri izvede predavanje drug alpinistični kolektiv. Projekt bi tako zaživel, zanimanje bi se razširilo po celotni državi, hkrati pa bi pokazali kako močna skupnost smo alpinisti in gorniki v Sloveniji. Predavanja bodo na voljo vsem, ki jih zanima alpinistična in gorniška dejavnost.

Spored, povezava do aktualnega predavanja in arhiv bodo objavljeni na spletni strani Komisije za alpinizem: https://ka.pzs.si/zgodbe.php


Prvo vseslovensko spletno alpinistično predavanje bo v četrtek, 2. 4. 2020, z začetkom ob 20. uri.

Svojo zgodbo bosta predstavila Marija in Andrej Štremfelj, vsem poznana kot gorska vodnika in prvi zakonski par, ki je stopil na streho sveta, Everest. Njunih zgodb pa je še veliko več.

Povezava do spletne predavalnice Zoom: https://zoom.us/j/892498709

Priporočamo, da predavalnico obiščete 5 minut pred predavanjem in si tako uredite vse tehnične stvari. Namestitev programa Zoom je enostavna, le sledite navodilom po kliku na povezavo in potrdite varnostna vprašanja. Ko je Zoom enkrat na računalniku, ga spletna stran samodejno odpre. Vpišete svoje ime, potrdite in počakajte začetek predavanja.


Naslov cikla predavanj »Zgodbe iz izolacije« je malce hudomušno nastavljen. Po eni strani odseva trenutno stanje obvezne izolacije od službe in družbe. Po drugi strani pa predstavlja težnjo alpinista, ki stalno išče samoten svet v prvobitni naravi in »prostovoljno izolacijo« v kateri so nastale tudi zgodbe, ki jih bomo poslušali.

 

»Važne so zgodbe!«

       -Stane Belak – Šrauf

Dodaj odgovor