PRESTAVLJENO! Vabilo na vseslovenski tabor AO PD Kamnik

Posodobljeno: 21.6.2019:

Zaradi zelo slabe vremenske napovedi za celoten vikend se bo vseslovenski tabor Pipa miru prestavil na termin v septembru.

Vseslovenski tabor – Pipa miru
v sodelovanju s Komisijo za alpinizem
21. – 23. 6. 2019

 

 

Tabor poteka na Petkovih njivah pod Vršiči. Tabor Kamničani v okviru odseka organiziramo že 13 let in je namenjen spominu na vse umrle alpiniste, prijatelje, katerih se mnogokrat spominjamo. Pipa pa je namenjena predvsem sprostitvi razgretih strasti.

Največ se seveda pleza, alpinistične smeri. Tečajniki lahko opravijo izpitno turo za mlajšega pripravnika in nova generacija alpinistične šole več dni preživi v hribih, pleza in uživa. Namen je plezanje v okoliških hribih (Vežica, Vršiči, Lučki dedec, JV stena Lučke Brane ali Babe in J stena Ojstrice, lahko tudi severna). V okolici nekdanje koče na Korošici so tudi športno plezalne smeri.

Dobra družba in veliko vzponov “ta zagnanim” ne uide.
Spi se v šotorih v okolici kurišča pod steno na njivah. Po odsekih se organizirajte glede šotorov in hrane (posode, gorilniki, šotor …). Tekoča voda je pod Lučkim Dedcem, 200 m od pogorele koče. Na petkovih njivah skrbimo, da vse kar prinesemo s seboj tudi odnesemo nazaj v dolino. Vsi glasbeniki ne pozabite svojih inštrumentov, da bo ob večerih glasno. Znamenita pipa miru bo zaokrožila v petek in soboto zvečer.

Dostop do Petkovih njiv je možen iz doline Kamniške Bele ali s planine Podvežak.

Zagotavljam, da se bomo imeli odlično, prostora za šotore ne bo zmanjkalo, dostopa do pod sten ni veliko; samo do Petkovih njiv moraš prikorakati s težkim nahrbtnikom. Se vidimo.

Lep plezalni pozdrav

Vodja tabora: Žiga Oražem, AO PD Kamnik

 

Dodatne informacije na e-naslovu: ziga.orazem@gmail.com

 

Dodaj odgovor