PAKLENICA

Križ me je popustil, stopal nimam več otečenih, toliko, da lahko že pišem.

Ene dva para bolj ali manj aktivnih Andrej, Borut, Matevž in moja malenkost smo se v četrtek podali v Paklenico. V petek sta se bolj aktivna Andrej P. in Matevž lotila smeri Bora Bora, manj aktivna Borut in Andrej K. pa sva na toplem soncu ogrevala zakrnele ude v Nosorogu, potem pa zavila še v Tinin desni. Relaksacijo smo opravili v morju.

V soboto sta bolj zagnana in bolj vplezana začela v Thuringer weg, željo po nadaljevanju na vrh Aniča kuka pa opustila zaradi precej navez pred njima in se raje spopadla z Rebeko. Manj vplezana naveza je za zajtrk skombinirala prve tri cuge Water songa, varianto na Severno rebro in po Severnem rebru v lepi druščini zaključila ogrevanje. Nadaljevala pa potem še v Dr Frankenstiin. Žar potem je bil dober.

V nedeljo smo premešali posadke, Borut in Andrej P. sta se  razplezavala v Flex und Rex, mene pa Matevž peljal v Gospodare kiše, za kar sem mu zelo hvaležen. Detajl je bil zame zaradi starostne prerazporeditve mišic pretežak, in sem ga splezal na top rope A0.

Spust nazaj nama je popestril veter in slab spomin. S tretjega stojišča v Karamari je 60m vrvi pač premalo za spust na varna tla…

Ker je bil strik prekratek

Je visu na svedru k Škratek.

Jo.

 

 

Dodaj odgovor