Pa smo ga le dočakal

Led letošnjo zimo. Čeprav je kar trajalo da se je naredil in bo šel prav kmalu rakom žvižgat pa mi je le uspelo preplezati nekaj te zmrznjene vode. Za ogrevanje sva z Mitjem Vodnikom splezala en leden trak v severni steni Storžiča. Ko sva prišla iz cankarjeve smeri se mi je pogled ustavil na ledenem traku in nisem si mogel kaj da ga nebi preizkusil. Do križa na vrhu sva potegnila dva krasna raztežaja. 

 

Potem je minilo kar nekaj časa dokler mi ni na uho prišla novica da so narejeni slapovi na Jezerskem. Nisem si mogel kaj da nebi šel pogledat in z Tadejem Pintarjem sva splezala Sinji slap.  Malo sva gazila, nato splezala skok, še malo gazila, splezala še en skok za konec pa plezala en  mix v stilu razmočen sneg/skala/mah. Ko sva prišla ven in se nama je pršič udiral čez koleno sva opustila misel na peš sestop in raje opravila tri spuste po vrvi. Da je bil dan popolnoma izkoriščen sva z Klemenom Ritlopom opravila še kondicijsko turo do Erjavčeve koče kjer je bil naslednji dan lavinski tečaj.

 

Da bi se izognila gneči sva šla z Benotom v torek 27. februarja v Tamar  kjer sva splezala Slap nad votlino, V Centralnem pa zaradi slabega ledu/snega obrnila. Kot zelo uporabna se je izkazala lopatka na cepinu da si odkopal slab led in lahko klino zabil v boljšega ki se je skrival spodaj.

 

Da se cepini slučajno nebi dolgočasili sva z šla z Davidom Kernom naslednji dan pogledat v Korita Kokre. Splezala sva dva slapova po občutku ki sta bila narejena. Pomoje Prvi slap in Levi slap v koritu. Led je bil v primerjavi z tistim dan prej v Tamarju naravnost odličen. Je bilo že kar mal kičasto ko si cepine zabil v prvoklasni putrček.

 

V petek 2. marca sem po faksu pičil v Kranj kjer sem pobral Vaneta in odpeljala sva se v Gozd Martuljek kjer sva naredila še nekaj korakov peš nato pa splezala Luciferja. Ko sva bila spodaj se nama je odvalil kamen od srca saj od blizu ni tako grozen kot zgleda s ceste. Pred nama je bila ena naveza, tako da v votlini ni bilo prostora še zame in tako sem na štantu poleg votline  stuširal in si natočil polne čevlje vode. Vse pa je odtehtala sveča v četrtem raztežaju ki je ponudila nekaj res lepih metrov v krasnem prosojnem ledu ki je debelejši kot izgleda na prvi pogled.

 

Dodaj odgovor