Oltrefinale

Letos smo se za krompirjeve v Ziherl – Calderera familiji družno in finalno odločili, da gremo dalje tj. v  Oltrefinale in se ne ustavimo cca 30 km prej v bolj znanem F. Ligure. Pri tej odločitvi je najbolj zalegla reklama Bolka (hvala za vodniček v fizični obliki in prihranjeno nalaganje in tapkanje po zaslonih) & Kastelic družin.

Nastanjeni smo bili v Castelvecchiu di Rocca Barbena; idilična vas na vrhu zavite ceste, kjer je večina kamnitih restavriranih hiš namenjena oddajanju turistom, poleti pa razsajajo Švedi. Nam je jesensko umirjeno in tihotno vzdušje itak bolj ustrezalo, smo bili lahko najglasnejši.

Obiskali smo sledeče sektorje v Val Pennavaire, kjer je pisalo, da je maluhom prijazno (po Šaleharjevo) pod steno (osnovno spoznanje pa je, da žal večina dostopov do pod sten ni primernih za predšolske malinovce): Enoteca, Il Granaio, La Galera, Colosseo, Telematica, Bausu (Malavoglia).

Nekateri sektorji imajo prijaznejše »feelgood« ocene, drugi realnejše. V enem izmed “taprijaznih” (La Galera) je tako tretjini moškega dela naše združbe uspel vzpon 7a. Drugače smo poplezavali v smereh zmernejše težavnosti.

Vsi sektorji so ponujali dobro plezarijo predvsem odprtih prijemov (poličke) in tufe. Malčka pa sta uživala v prahu suhe zemlje (kar sončno in toplo vreme, se pozna mediteranska klima). Oltrefinale v primerjavi s Finale Ligure zmaga (manj ljudi, mnoštvo različnih sektorjev, dobra skala, navrtanost, raznolikost težavnosti, manj »džungelsko« rastlinje na dostopu).

Čas ni bil na naši strani, ne za šklocanje dovršenih fotografij, ne za vse ostale doline.

Dodaj odgovor