Dolomiti po kranjsko in idrijsko

Od petka, 11.8. do torka, 15.8. smo izvedli turo v Dolomite v duhu medferajnovskega povezovanja. Da je bila odločitev prava smo začutili že ob petkovem prihodu v kamp Dolomiti. V rahlem dežju smo izvedli prvi spoznavni večer in se kaj kmalu odpravili spat, da zjutraj zaužijemo lepote Dolomitov.

Prvi dan smo bile naveze še recimo da nekoliko nesigurne, v naslednjih dneh pa smo se vsi med seboj malo pomešali in plezali v “usojenih” navezah, ki so popestrile celoten dopust.

Vreme nam je bilo naklonjeno vse dni, tistim ki smo podaljšali pa celo vseh 10 dni. Plezali smo okoli Cortine in v stolpih Selle, smeri do 300m. Projektiral ni nihče, vsi smo uživali v ravno prav težkih smereh in ravno prav dolgih, da nam je za ostanek popoldneva ostala še energija za žlikrofe in kranjske klobase, roštilj, tortilje, nekaj žura, kratenja miru v kampu in smeha polnega druženja.

V hribih v Dolomitih sem plezala, razen navrtanih smeri, prvič. Droga, za vriskat. Sploh v pokonci štiricah, ko se noge kdaj pa kdaj malo zašibijo in pa ob dajanju varovanja v nešteta skalna ušesa. Mogoče je bil edini moteč dejavnik avgustovska gužva in posledično čiiiisto preveč Italijanov.

 

Drugo leto nebi bilo slabo ponoviti!

 

Pozdrav od Wite in ostalih članov ture: Romana, Roka ter Nejca, Mirjam 2x, Blaža in Sašota. Aja, pa Otzija

 

 

 

 

 

  1. Pozdrav tud od obiskovalcev 😀

Dodaj odgovor