Bavarska smer z izstopom Zimmer – Jahn

V četretk sva z Urbanom plezala Bavarsko smer v Triglavski S steni. Propila sva iz Vrat, po poti čez Prag, se odpravila desno  in zagledala vstop v smer. Vremenska napoved je bila dokaj obetavna, a se je kaj kmalu izkazalo nasprotno.

Skala v smeri je bila dokaj dobra, tudi klinov ni manjkalo in uživala sva v plezanju. Smer lepo sledi Miheličevemu opisu. Še preden sva uspela izstopiti iz smeri, so naju zajeli sivi , deževni oblaki in naju dodobra namočili. Po približno petih urah plezanja sva bila na vrgu in se odločila za izstop Zimmer – Jahn . Na začetku sva lepo sledila skicam, kasneje pa naju je slaba vidljivost, kljub Urbanovem poznavanju stene, pripeljala na nekoliko nepoznan teren. Po nekaj poskusih iskanja prave smeri v dežju in nični vidljivosti, sva le našla prehod , ki naju je pripeljal pod Slovenski stolp.

Za ta izstop potrebujemo sicer dve uri, midva pa sva ga dodobra spoznala v petih urah :).  Na vrhu izstopa se nama je ironično pokazalo sonce. Sestopila pa sva po Tominškovi poti v Vrata.

 

Še enkrat hvala Urbanu, za lep dan in zanimivo izkušnjo.

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor