Reportaža plezalnega tabora v Bohinju -2. skupina (9. 7. – 14. 7. 2017)

 

Tekst: Ajda Zajec

PRVI DAN, nedelja

Prvi dan smo v lepem sončnem vremenu najprej postavili šotore in se razpakirali. Potem smo se spoznali, se razdelili po skupinah in imeli predstavitev skupin. Pozneje smo si dan popestrili s plavanjem v sotočju Save Bohinjke in Bistrice ob kampu, balinčkanjem in igranjem velikih iger, kjer smo vadili vozle, vpenjanje in prepenjanje kompletov. Za večerjo smo pojedli polento, nato pa šli spat.

 

DRUGI DAN, ponedeljek

Drugi dan smo se zbudili, opravili jutranji tek in telovadbo, pojedli zajtrk in se počasi s kolesi odpravili v plezališče Bellevue. Tam je vsak odplezal pet smeri ali več, vmes pa smo še pomalicali. Nato smo se s kolesi še zapeljali do Bohinjskega jezera, kjer smo se kopali, kartali, sladkali ter uživali ob jezeru. Vsi lačni smo se vrnili v kamp, kjer smo si privoščili makarone in tuno. Pred spanjem smo se šli še igro pošta, pri kateri smo morali najti nabiralnike in notri dati isto barvne listke, pri tem pa so nas kot oviro lovili trenerji.

 

TRETJI DAN, torek

Tretji dan smo se po teku in zajtrku z avti odpravili v Bohinjsko Belo, kjer smo najprej uživali v soncu, potem pa nas je ujel dež, zaradi katerega smo imeli pravo akcijo. Srečno smo prispeli v kamp, kjer smo se potem družili, zvečer pa smo imeli Tabor ima talent. Tevž in brata Požek so izvajali akrobacije, ki so gledalcem vzele dih. Nace se je predstavil z neverjetnim humorjem in pokanjem šal, ob katerih smo se vsi do solz nasmejali. Mojca in Ema sta navdušili publiko s prelepim glasom, ki sta ga uporabili pri petju pesmi Zemlja pleše. Prav tako je navdušila Ajda, ki je odpela pesem Nisem več s tabo. Jaša, Jan, Filip in Maj so dramatično uprizorili osnove izvajanja prve pomoči. Vrhunec večera pa je bil Lovro z repanjem Nipketove pesmi Noben me ne razume. Njegova točka je žirijo tako navdušila, da je osvojil naziv zmagovalca in si prisvojil pokal. Šli smo spat polni navdiha.

 

ČETRTI DAN, sreda

Četrti dan smo vstali malo pozneje, saj smo imeli dan za počitek, čeprav nismo veliko počivali, ampak bili kar aktivni. Šli smo na pohod do izvira Bistrice. Tam smo uživali ob prelepem slapu, ležali na soncu, se masirali in raziskovali naravo, nekateri pogumneži pa so se tudi kopali v ledeno mrzli vodi. Ko smo prišli nazaj smo si skuhali kosilo, nato pa se kopali v sotočju. Čas smo si krajšali s štafetnimi igrami in igro med dvema ognjema. Spat smo šli utrujeni.

 

PETI DAN, četrtek

Peti dan smo se zjutraj s kolesi odpravili proti plezališču Bellevue, kjer smo tokrat plezali na drugem predelu, kot drugi dan. Še preden pa smo se začeli pripravljati na odhod, pa nas je ujel dež. Hitro smo spakirali in počakali da je dež malo ponehal, potem pa se zapeljali najprej do trgovine, kjer smo si privoščili sladoled, nato pa še do jezera in se kopali v dežju. Ko smo se vračali je dež ponehal. Za kosilo smo imeli palačinke, narejene izpod spretnih rok našega slavnega kuharja Dominika ob pomoči Jana in Maja. Po kosilu smo tokrat otroci pripravili igre trenerjem. Igre so bile zabavne, naporne in hitre. Zvečer smo šli spat malo pozneje.

 

ŠESTI DAN, petek

Šesti dan zaradi dežja nismo imeli jutranjega teka in telovadbe, in smo iz tega razloga tudi malo dalj pospali ter nismo šli plezat. Pojedli smo zajtrk in se šli razne družabne igre in igre s kartami, delali zapestnice in se še vrnili v Bellevue, kjer smo pozabili nekatere komplete, katerih prejšnji dan nismo mogli izpeti zaradi premočnega dežja. Za kosilo smo pojedli makarone. Bil je dan za odhod, zato smo zaceli pospravljati. Počasi so že zaceli prihajati starši, ki so še pomagali pri pospravljanju šotorov, nato pa smo odšli domov.

Na taboru smo bili kot otroci Ajda, Tevž, Nejc in Luka, Mojca, Ema, Lovro, Nace, Jan, Maj, Jaša in Filip, Žiga in Kora pa sta nas zapustila že na začetku. Bili smo pod nadzorom trenerjev Eve, Dominika, Neže in Tima. Imeli smo se zelo fino in se že veselimo naslednjega tabora.

 

Dodaj odgovor