Reportaža plezalnega tabora v Bohinju -1. skupina (2.7.-7.7. 2017)

Naš tabor se je začel v nedeljo ob treh popoldne, ko so starši 19 mladih plezalcev pripeljali v kamp Danica v Bohinjsko Bistrico. Bio, Nejo, Isabelo, Najo, Kajo, Nino, Ano, dve Zali, Ajdo, Živo, Matevža, Ožbeja, Nejca, Jaka, Aleksa, Benjamina, Marka in Gabra smo tam pričakali trenerji Meta, Neža, Matevž, Dominik in Eva. Skupaj smo postavili šotore in se pripravili na šestdnevno bivanje v kampu. Ko so nas starši zapustili smo se postavili v krog in se spoznali z ostalimi udeleženci tabora. Vsak od nas je povedal svoje ime, koliko časa že pleza in kaj najraje počne poleg plezanja. Potem smo se razdelili v tri skupine, ki so si izbrale zelo zanimiva imena in sicer Plezalni kinderjajčki, Osmice in Osem mačk, devet življenj. Po kratkih predstavitvah skupin smo se igrali štafete in se preizkusili v spretnosti nošenja žogic na žilici in stožcev na glavi ter v hitrosti preskakovanja ovir in vožnje šajtrge. Do časa za spanje smo kartali in spletali zapestnice iz volne.

V ponedeljek smo vstali in se ob pol osmih odpravili na tri kroge jutranjega teka po kampu. Potem smo v krogu naredili ogrevalne vaje, tako da je vsak pokazal eno. Za zajtrk smo jedli kosmiče in kruh z namazi. Potem smo spakirali nahrbtnike in se s kolesi odpeljali v pol ure oddaljeno plezališče Bellevue, kjer smo najprej imeli predavanje o varnem plezanju, navezovanju in vozlih, ki jih plezalci uporabljamo. Potem smo plezali smeri, primerne našim zmožnostim in plezalnemu znanju. Vmes smo si za malico privoščili kruh, sir in salamo. Po plezanju smo se s kolesi odpeljali do Bohinjskega jezera, kjer smo s trampolina skakali v prijetno hladno vodo. Nato smo se s kolesi odpeljali nazaj v kamp, kjer smo pripravili »kočerjo«. Zvečer smo se igrali igre po postajah, kjer smo sledili zemljevidu in preizkušali svoje spretnosti v raznovrstnih preizkušnjah. Zmagala je ekipa »Osmice«. Ker je imela na ta dan Ajda rojstni dan smo se zvečer posladkali s sadno kupo.

Tudi v torek smo praznovali, saj se je za eno leto postaral naš trener Dominik. Po jutranji pesmi »Vse najboljše« smo dan nadaljevali z jutranjo telovadbo in zajtrkom, potem pa smo se z avtomobili odpeljali plezat v plezališče v Bohinjsko Belo. Tam smo plezali do štirih, med odmori pa smo igrali jungle speed, ki je bila najbolj priljubljena igra tabora. Po kosilu v kampu smo se kopali v Savi Bohinjki. Proti večeru smo že tradicionalno izvedli svečano prireditev »Tabor ima talent«, na kateri so otroci pokazali svoje raznovrstne spretnosti v pevskih, plesnih, akrobatskih, raperskih in športnih točkah. Tudi trenerji smo se predstavili v gledališki točki »Pepelka«. Stroga strokovna žirija v sestavi trenerjev Neže, Mete in Matevža je za zmagovalca soglasno izbrala Marka, ki nam je zarepal Nipketovi pesmi »Všeč tko k je« in »Noben me ne razume« ter za vrhunec večera tudi svojo avtorsko »Markovo pesem«. Mark je prejel tudi pokal, na katerem je bilo vklesano njegovo ime.

V sredo je bil dan plezalnega počitka, a smo kljub temu dan začeli zgodaj z jutranjim tekom in ogrevalnimi vajami. Po zajtrku smo se peš odpravili proti izviru reke Bistrice, ki je od našega kampa oddaljena približno dve uri hoda. Pot smo si krajšali s petjem in ugibanjem živali, predmetov in oseb. Ko smo prišli do izvira so se najpogumnejši okopali v njem, ostali pa smo uživali na soncu in imeli masažno delavnico. Po poti nazaj smo občudovali krasne Julijske Alpe, ponagajale pa so nam ose, ki so popikale velik del naše skupine. Po prihodu v kamp smo si za kosilo spekli palačinke in se do večera igrali različne športne in družabne igre. Hit tabora so bili tut pramenčki iz raznobarvnih vrvic in raznovrstne frizure.

V četrtek smo se po običajnih jutranjih ritualih spet odpravili plezat v plezališče Bellevue. Ker je bil dan izredno topel in sončen smo se po plezanju odpravili do jezera in se tam kopali in igrali družabne igre. Po kosilu so sledile popoldanske igre. Tokrat smo igrali igro »pošta«, cilj katere je prinesti čim več barvnih listkov v kuverte istih barv, pri tem pa jih lovijo trenerji, ki so bili v vlogi tatov. V tej igri je zmagal ekipa »8 mačk, 9 življenj«. Ker je bil zadnji večer smo bili lahko malo dlje pokonci.

Zadnji dan smo se odpravili v plezališče Pod skalco in se šli po plezanju še zadnjič okopat v jezero, od koder nas je nekoliko oblačno vreme pregnalo nazaj v kamp. Pojedli smo makarone in torto, zatem pa so kmalu prišli starši, ki so nekoliko utrujenim, a zadovoljnim otrokom, pomagali pospraviti šotore in jih odpeljali domov. Trenerji pa smo si lahko privoščili nekaj zasluženega počitka.

Zahvaljujemo se vsem pogumnim staršem, da ste nam za en teden zaupali skrb za svoje otroke. Upamo, da so z nami preživeli pester in razigran teden, ki se ga bodo še dolgo z veseljem spominjali in, da se nam bodo na plezalnem taboru pridružili tudi prihodnje leto. Vsem želimo lepe počitnice še naprej!

Dodaj odgovor