Dolkova špica – Starina!

Kaj rečete prijatelju, ki ima rojstni dan (šteje nekaj čez četrto desetletje), nenehno jamra, da je brez kondicije in ko ga pogledaš izgleda že ves upehan???

STARINA! 🙂

Tako ime sva z Lukcem izbrala za ime prvenstvene smeri*, za najinega prijatelja (upava, da ne bivšega 😉 in da bo namesto zamere raje dal za pivo 😀 ). Morava pa prijatelju vseeno priznati, da človek s časom pridobi na šarmantnosti in čaru 🙂

*(Matjaž pri izbiri imena ”žal” ni imel možnosti izbire). Za informacije o morebitni smeri po spodnjem orisu se priporočamo!

 

Da preidemo k stvari:

Z Matjažem Mohoričem in Lukom Plutom smo plezali v Dolkovi špici. Razmere na dostopu spomladanske (v zimski opravi je bilo vroče kt ps). V steni pa zato toliko hladneje, čez dan je bilo vseskozi pod ničlo. Se je pa malenkost že poznala otoplitev preteklih dni – rahlo odstopljen sneg-led v spodnjem delu. Drugače pa odlične razmere! Predlagana ocena smeri: IV/3+, AI4, 250m,  SV stena Dolkove špice.

Poleg dolgega dostopa in sestopa je bila to odlična jamraška tura za našo starino, ki dobro izgleda in bo še brcala nekaj naslednjih desetletij  😉

 

Dodaj odgovor