Jesenski plezalni tabor Osp in Črni Kal 30.9.-2.10.

 

TERMIN

Od 30. September do 2. Oktober 2016 (3 dni)

CENA

80 EUR/otroka (40€ na septemberski, 40€ na oktoberski položnici)

Drugi otrok ima 10 %, tretji pa 15 % popusta.

PRIJAVA

Do konca septembra z oddano prijavnico trenerju in plačilom akontacije na položnici pred začetkom tabora (40€).

Tridnevni plezalni tabor v Ospu in okolici je, tako kot vsi naši tabori, namenjen spoznavanju in razvijanju raznolikega športnega plezanja v naravi in športno navdihnjenemu druženju.  Poleg športnega plezanja otroke čaka še spanje v naravi, samostojno pripravljanje hrane, druge športne dejavnosti, taborniške igre in predvsem zabava in druženje.

Tabor je primeren za otroke in mladino od 7. do 18. leta starosti.

Na taboru se bodo naši varovanci začetniki spoznali z varnim skalnim plezanjem v urejenih plezališčih, predstavili jim bomo osnovne vozle in ravnanje z varovalnimi napravami ter vrvmi, spoznali bodo osnovne plezalno-gibalne prvine. Izkušenejši bodo premikali svoje plezalske meje in svoje plezalno znanje nadgradili s tehniko spusta po vrvi in prevezovanjem na sidrišču ter zlasti izboljševali tehniko plezanja v različnih naravnih stenah.

 

NASTANITEV

Nastanjeni bomo v hostlu Ocizla ali bungalovih turistične kmetije Vovk. Obroke si bomo pripravljali sami, prav tako bomo sami pomivali posodo, skrbeli za urejenost in se tudi na splošno trudili biti čim bolj samostojni in organizirani.

Za varnost, dobro počutje in športno vzdušje bomo skrbeli trenerji športnega plezanja, ki imamo večletne izkušnje s športnim plezanjem in usmerjanjem mladine.

PROGRAM

DAN PRIHODA – Ob 14. uri zbor pri Lidlu na Zlatem polju. Odpeljemo se na Primorsko, kjer bomo prve plezalne prijeme in korake na tem taboru bomo naredili v plezališču Osp (sektor Babna). Otroke bomo seznanili s potekom plezalnega dne in jim povedali, kako se varno obnašati v plezališču. Plezali bodo z varovanjem od zgoraj (izkušenejši s sprotnim nameščanjem varovanja). Tekom dneva bodo otroci spoznali nevarnosti, ki pretijo na nas v plezališčih, se naučili uporabljati opremo, navezovati in varovati. Ko se bo zvečerilo se bomo zapeljali do prenočišča, kjer se bomo nastanili in povečerjali. Po večerji se bomo spoznavali in družili ob družabnih igrah.

  1. DAN – Odpeljemo se do plezališča Črni Kal, kjer bomo plezalni dan posvetili tehniki plezanja. Da pa učenje ne bo preresno, smo si izmislili različne plezalne igre (plezanje navzdol, plezanje z eno roko, hitrostno plezanje in slepo plezanje). Po večerji sledi plezalni kviz, kasneje pa si bomo ogledali fotoreportažo s plezalnega  potovanja.

DAN ODHODA – Zjutraj pospravimo tabor, otroci pa bodo sami izglasovali ali gremo plezat ali bomo počivali ob morju, se kopali in delali načrte z novimi prijatelji(če bo seveda vreme naklonjeno). Ob 16ih se odpravimo domov in pričakamo starše.

OBVEZNA OPREMA

Otrok s seboj potrebuje naslednje: priporočljiva je osebna plezalna oprema (plezalke, pas in plezalna čelada), plastenka za pjačo, puhovka, pohodni čevlji, športna oblačila, kopalke(le v primeru res toplega vremena), zdravstvena izkaznica, osebni dokument. Vso plezalno opremo si bo mogoče tudi brezplačno izposoditi.

Tabor bo organiziran in izpeljan v razmerju varovanci : trenerji=6 : 1. V primeru odpovedi prijave, vam akontacijo vrnemo ob predložitvi zdravniškega potrdila. V kolikor se prijava prekliče iz drugih razlogov, akontacijo zadržimo.

Če bi tabor zaradi opravičljivih razlogov odpadel, bomo prijavljene o tem pravočasno obvestili in vrnili plačano akontacijo.

INFORMACIJE

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)40 562 306 (Dominik Fon) ali na treningi@aokranj.com

—————————————————————————-

PRIJAVNICA

IME IN PRIIMEK OTROKA:_______________________________________________________

ULICA IN HIŠNA ŠT.:____________________________________________________________

POŠTNA ŠTEVILKA IN KRAJ:____________________________________________________

DATUM ROJSTVA:_____________________________________________________________

TELEFON:_____________________________________________________________________

ELEKTRONSKI NASLOV:________________________________________________________

MOREBITNE ZDRAVSTVENE ALI DRUGE POSEBNOSTI:_____________________________

________________________________________________________________________________

PODPIS STARŠA ALI SKRBNIKA:_________________________________________________

Dodaj odgovor