4. Alpinistični tabor Nejca Zaplotnika

Tudi letos AO Kranj na Ledinah organizira Alpinistični tabor, posvečen alpinistu Nejcu Zaplotniku, ki bo potekal za podaljšan vikend: od 13.8. do vključno 15.8.2016.

Tabor je odprte narave – lepo vabljeni vsi alpinistični odseki. Za vse udeležence tabora je spanje v Kranjski koči na Ledinah brezplačno. Prosimo samo, da se večje skupine najavijo na elektronski naslov info@aokranj.com.

 

Jernej - Nejc Zaplotnik. Foto: Tone Perčič

Jernej – Nejc Zaplotnik. Foto: Tone Perčič

 

 

Za popestritev večerov imamo letos kar dve predavanji, in sicer:

  • 13.8. zvečer: Tomaž Jamnik – Mišo
  • 14.8. zvečer: Tjaša Jelovčan

 

Še kanček utrinkov s tabora od preteklih let:

 

ZNAMENJE OB POTI

Pred 33-imi leti nas je v ledenem plazu pod osemtisočakom Manaslu zapustil legendarni alpinist Nejc Zaplotnik, dobro poznan po svoji knjigi Pot, kjer je med drugim zapisal: “Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc je hodil svojo pot, od katere ni odstopal. Le sprašujemo se lahko, kaj vse bi še dosegel v alpinizmu in s kakšnimi teksti bi nas še razveseljeval, če nas ne bi tako zgodaj zapustil. Kljub temu, da ga ni več med nami, se njegova pot nadaljuje, saj s svojimi dejanji, razmišljanjem in karizmo vedno znova zaznamuje nove in nove generacije slovenskih alpinistov.

 

Dodaj odgovor