Peru

Evo nas doma.

Zelo na hitro mal samo tolk da veste, da smo doma.

Odkar sem zadnjič pisal v Peruju je šel potek dogajanja na odpravi takole.

  • vrnil smo se v Huaraz, se poveselil, počil, nabavl stvari, čakal na vreme…
  • z Ježem sva imela pouhn kufer slabga vremena in sva pičila pod Sfingo. Vzpon zaradi nestabilnega vremena, in tega ker nisva imela bivak opreme v steni žal ni ratal. Ostali frikajo.
  • jst, Bejži pa Jež pičimo v hribe nad laguno 69. Tam par dni čakamo vreme za vzpon na Chacraraju. Ko se zjasni vrh, sva z Ježem dobrih 100 metrov pod vrhom, opast je velikosti Bežkove vile. Zaradi veselja do življenja obrneva. Vsi skupaj gremo pod Pisco. Bejži gre gor po normalki, z Andrejem ujagava smer direktno čez steno. Noro dobra, kar zahtevna plezarija, strmina do 90 stopinj, izstop skozi tunel. Demšar pa Štravs dosežeta enega izmed ciljev odprave (zavrteti pesem Na Golici v lokalnem Klubu :))
  • Demšar-Štravs sta uspešna v dvodnevnem vzponu v Sfingi (7a na 5000m na frej, pa na pogled)
  • naša trojica gre pod zahodno steno Huondoya Norte. Splezamo linijo, ki po lokalnih informacijah ni bila splezana že zadnjih 20 let. Verjetno je sedaj kakih 200 metrov več skalnega plezanja, kot takrat. Dvojica poskuša v Oshapalci in Artesonraju. Žal neuspešno, med čakanjem ob laguni Paron pa vsi p#$%dimo čez lokalnega gvidota, ki je oblubil da bo poslal taxi. Taxija ni bilo do noči, povratek iz Caraza do Huarazta pa zgodba zase.
  • vsi razen  Štravsa gremo še na Vallnuraju- lokalna Šmarna gora. Lepo je. Prav tako celotni odpravi ponovno uspe doseči cilj odprave, ki vključuje  Avsenika. Ura in obstranske dejavnost lokala, kjer je cilj dosežen so še bolj sumljive kot prvič. Nekaterim članom uspe vzpon na drog, ki pa ni gasilski, a vendar zelo spominja nanj…
  • Sedaj smo pa doma, utrinek je bolj slabo spisan, “zaresn” poročil bomo še skupej napisal, ostale podrobnosti sledijo na ferajnu, slike pa na predavanju.
  • Sponzorjem se tukaj ne bom zahvaljeval, ker je res slab utrinek in se ne spodobi ob tak bogi sestavk, kakih fajn sponzorjev pisat. (drgač pa ja Vertikala X, Proteini.si, Gornik, Nikon so zakon)

Dodaj odgovor