Zbor alpinistov 2015

Na večer najdaljšega dne v letu je potekal zbor alpinistov. Tokratni gostitelj AO PD Kranj je ta mondeni dogodek letos organiziral v Rozki, na Krvavcu. Sama lokacija se je izkazala kot zelo ustrezna, saj jo najdejo tudi divjine vajene hribovske korenine, morostarji pa za obisk ne potrebujejo potnega lista in vize. Prenovljena Rozka je pokazala, da je ohranila duh stare žurerske destinacije. (duh, vendar ne vonj!)

Kot se za Gorence spodobi, je večji del družabnega programa potekal na terasi, da ne bi po nepotrebnem trošili drv za ogrevanje koče. Predstavile so se izbrane vrste slovenskih odsekov, ki so se spopadle za veliko nagrado Zbora. Pri tem so morale udarne trojke pokazati veliko veščin dobrih alpinistov, od spretnosti rokovanja z vrvjo, tihe komunikacije, plezanja v zahtevnem terenu, veliko moči in vzdržljivosti ter seveda kar nekaj taktike in improvizacije. Jasno pa je bilo treba ob vseh naporih skrbeti tudi za hidracijo. Zmagala je ekipa AO Kamnik, pred domačimi ter štajerskimi legendami.

Sledila je podelitev priznanj novotepenim, mislim novopečenim alpinistom s strani KA.

Predavanje Zgodovina AO Kranj je ob komaj kateri pripombi udeležencev zbora, na sproščen in humoren način, obračunalo z zgodovino enega od največjih ter najpomembnejših slovenskih odsekov.

Sledil je žur ob spremstvu skupine Unimogs, ki je dodobra pretresel in zaključil letošnji Zbor alpinistov.

Kdaj se je žur zaključil pa žal ni znano, ker se preživeli niso uspeli uskladiti. Slikovno gradivo, ki je nastalo po uradnem delu, je žal izginilo neznano kam.

tekst in slika: Makedamc

Dodaj odgovor