Fontainebleau Francija

Po napornem usklajevanju šolskih in študijskih urnikov, smo končno določili termin našega tripa v Font. Tako smo se 1. februarja zgodaj zjutraj odpeljali novim dogodivščinam naproti. Po dobrih 14urah vožnje smo bili že prava mala familija v postavi: glavni organizator Jakob, driver Deki, doktor Pinti, fizioterapevtka Katarina, mladič Matevž in moja malenkost. Čeprav smo apartma rezervirali v zadnjem trenutku in poiskušali prišparati vsak evro nas ta ni razočaral. Kmalu smo se nastanili in polni energije odhiteli balvanom na proti.

Prve dni smo se še malce vplezavali v poseben fontainebleaujski stil in se borili s snegom, vetrom in dežjem, kasneje pa nam je z dobro voljo in ekipnim duhom uspelo preplezati nekaj težkih linij. Jakob, Pinti in jaz smo preplezali balvane L’Berezina (7c) in Noir desir (7c). S Pintijem sva bila uspešna v Big Bossu (7c), z Jakobom pa v Tristesse (7c) in Le cachou (7b+). Sam pa sem preplezal še La Gaule (7c) in La Balance (7c+). Pinti je nakazal tehniko v L’ange parfait (7b+), medtem ko je mladi up Matevž uspel v svojem najtežjem balvanu Le Duroxomaine sit (7a+). Dejan je kljub poškodbi prsta preplezal 7a in s tem izpolnil svoj cilj pred tripom. Katarina pa je premagovala balvane do ocene 7a.

Med prisiljenimi in neprisiljenimi restdayi smo surfali v meku, obiskali Fontainebleau in Paris, pomagali francozinji potegniti avto na cesto potem ko je zaradi snega zletela na blatno polje, organizirali mini čistilne akcije in iz gozda odnesli vreče smeti ali pa šetali po gozdu in iskali suhe balvane. Zvečer smo preiskušali naše kuharske sposobnosti, tako da smo bili obilici tortilj, palačink, pit in seveda makaronov že prav malo debeli. Po večerji smo se ob dobri glasbi kratkočasili z družabnimi igrami ali pa z ponvicami igrali tenis.

Kot vsak dobr trip je tudi ta prehitro minil, zato se kmalu vrnemo.

Zahvala Bolkiču za zvest kombi, ki nas ni pustil na cedilu, pa tudi vsem, ki so nam posodili pede, vodničke, itd.

  1. to to močni =) bravo!

  2. Gut gut! Na balvanih se splača met barvne cune, na fotkah pol fajn šajna 🙂

Dodaj odgovor