Logarska dolina – “Kr neki” Raztočnik

Ker so v petek v Tamarju zaradi visokih temperatur s Ponc ves čas grmeli res impozantni plazovi, smo se včeraj v iskanju nižjih temperatur raje odpravili proti vzhodu. Nehote pa smo se soočili z zgodbo izpred 7. let, ko sva se z Leonom prvič odpravila v Rastočnik.
Tedaj je na voljo bil samo stari vodniček, Logarske doline, ki je slap lociral v prvi grapi desno od smučišča. Takrat sva zlezla kaskadasto grapo, ki bi nekako pogojno ustrezala opisu, le da so bili skoki nekako nižji od pričakovanih, pa tudi o naklonini bi se dalo debatirati. Se pa grapa na koncu po kakšnih 100 metrih položne hoje in prebijanja čez skale in polomljene hlode zaključi z res lepim, kakšnih 10 – 12 m visokim, navpičnim skokom, ki smo ga zaradi vodeno-svečkastega stanja tokrat obvozili po levem trdnejšem in bolje narejenem kraku..
No, včeraj pa smo izvedeli, da je pravi Raztočnik, levo od smučišča, kot ga pravilno opiše Kresotov vodniček. Ko smo hoteli od domačinov izvedeti vsaj za ime grape, so rekli, da je le-ta “kr neki”. Po grapi smo lezli Vanja, Zvezda, Leon in seveda …. Kristjan.

  1. Ti kr praši kje je kej, savinjčani ti bomo vse povedal 😀

Dodaj odgovor