Göltschach – Avstrija

Danes smo se odpravili plezat v Göltschach. Vedeli smo, da bojo dobri pogoji za plezanje. Plezali smo Igor Nonne, Luka Zazvonil, Nejc Potrebuješ in jaz. Igor je uspel preplezati smer K5 z oceno 7a+/b, kar je postala njegova najtežja smer doslej, se pa vidi, da je Nonne v odlični formi. Jaz sem uspel preplezati smer Präsident – Feinbeton 7c. Nejc je v drugem poizkusu isto uspel preplezati smer Präsident – Feinbeton 7c, v prvem poizkusu pa je padel na vrhu smeri. Luka Z. pa je plezal kombinacijo dveh smeri z oceno 8a+, ki pa bo naslednjič padla.

  1. Super, ampak a ni K5 ocenjena s 7a:
    http://www.plezanje.net/climbing/db/showRoute.asp?route=9248
    Drugače pa zanimivo plezališče in super smeri!

    LP

  2. Lokalci pravijo, da je ta smer težka okoli 7a+, 7a+/b ali celo 7b. Tudi Smer Djema el Fnaa ima višjo oceno iz 7b na 7b+ …. Tudi v Goltschach se lahko nekatere ocene zvišajo oz. znižajo , ne samo pri nas. Na plezanje.net mankajo tudi nekatere smeri, ki sploh niso napisane.

  3. OK, če ti tako praviš. Sem jo lezel en dan pred vami, pa se mi zdi prav lepa 7a. Čimveč lepih vzponov in lep pozdrav!

  4. Meni se tudi zdi težka okoli 7a. Sem sam povedal, da lokalci dajejo take visoke ocene. Meni je vseeno, koliko je ta smer ocenjena, itak ni moja meja plezanja.

  5. Mah men so tele (med)ocene ala 7a+/b mal mem. Ampak dobr … po želji. Zarad mene lahko začnemu tud z ~((7a+/b)/7b-) 🙂

    Važn da se leze! Nonne čestitke za vzpon!

Dodaj odgovor