Gorenjska liga 2005

Za tekmovalke in tekmovalce brez licenc pa prvo spoznavanje "ta zaresnih" tekmovanj. Otroci so razdeljeni v štiri kategorije:

  • mlajši cicibani, cicibanke letnik 1996 in mlajši,
  • starejši cicibani, cicibanke letnik 1994/95,
  • mlajši dečki, deklice letnik 1993/92,
  • starejši dečki, deklice letnik 1990/91

Dečki in deklice tekmujejo ločeno.

Celotno ligo sestavljajo štiri tekme; hitrostna, balvanska in dve težavnostni. Prva letošnja se je odvijala na veliki plezalni steni v športni dvorani v Šenčurju. V kategoriji mlajših cicibank so naše plezalke že takoj pokazale, da so v dobri formi, saj so se kar štiri uvrstile na prva tri mesta: Tjaša Kalan na 1., Maruša Fon na 2. ter Maša Pučko in Anja Potočnik na 3. mesto. Od ostalih Kranjčank se je Eva Flajnik uvrstila na 6. in Neža Šmigoc na 10. mesto. Naši fantje v tej kategoriji niso tekmovali.

Pri starejših cicibankah je dobro formo s 1. mestom potrdila tudi Nina Kosterov Jazbec. Mesto si je delila z Vito Osolin (AO Domžale), s katero sta že stari rivalki. Mojca Krajnc je bila na 4., Tina Logar na 6., Jera Lenardič na 7., Katja Novak na 8., Maruša Šmigoc na 14., Lea Poredoš na 16. in Eva Krišelj na 26. mestu. V tej kategoriji so tekmovali tudi naši fantje. Nejc Burgar je bil 6., Dominik Fon 10., Žan Derlink 20. in Filip Kosnišik 23.

V kategoriji mlajših deklic sta 5. mesto dosegli Katarina Fon in Tina Šuštaršič, 10. je bila Teja Burgar in 11. Nika Ajdovec. Pri fantih se je na 4. mesto uvrstil Luka Murnik, na 7. Jakob Šparovec, na 15. Grega Cimerman, 18. mesto sta si delila Primož Mekuč in Filip Košnik.
Eva Srečnik je pri starejših deklicah pokazala, da ni od muh, saj je naš AO kraljeval tudi v tej kategoriji. Na nehvaležno 4. mesto sta se uvrstili Tajda Fajfar in Andreja Šink, na 13. mestu pa je pristala še Karin Zorko. Najboljši deček je bil na 11. mestu Luka Boneš, 16. Matej Bolka, 19. Matic Medja, 22. pa Matej Žvan.

Druga, hitrostna tekma se je odvijala na Jesenicah. V tej zvrsti tekmovanja so Jeseničani skoraj nepremagljivi, saj so kar v štirih kategorijah osvojili prvo mesto. Vseeno je bila pri starejših deklicah naša Andreja Šink nepremagljiva. Ostali so se uvrstili takole:

ml. cicibani/ke
st. cicibani/ke
ml. deklice/dečki st. deklice/dečki
2. Anja Potočnik 3. Nina K. Jazbec 6. Tina Šušteršič 1. Andreja Šink
3. Maruša Fon 4. Mojca Krajnc 8. Katarina Fon 3. Eva Srečnik
4. Tjaša Kalan 5. Jera Lenardič 11. Nika Ajdovec 4. Tajda Fajfar
5. Maša Pučko 9. Katja Novak 13. Teja Burgar 8. Sara Rejc
8. Eva Flajnik 11. Tina Logar 14. Ana Krišelj 13. Matej Žvan
9. Neža Šmigoc 6. Dominik Fon 7. Jakob Šparovec 14. Luka Boneš
13. Nejc Burgar 8. Luka Murnik 16. Matic Medja

Prizorišče tekmovanja se je nato preselilo v Radovljico, kjer je najprej potekalo tekmovanje v težavnosti. Pri mlajših cicibankah je slavila Maruša Fon. Tretje so bile še Eva Flajnik, Tjaša Kalan in Maša Pučko. Tudi pri starejših cicibankah je slavila naša predstavnica Nina Kosterov Jazbec. Jera Lenardič je bila 4. in Mojca Krajnc 5. Naš najboljši (in edini) fant Nejc Burgar je zasedel 14. mesto. Pri mlajših deklicah je bila 3. Tina Šušteršič, od fantov Luka Murnik 8. in Jakob Šparovec 11. Kar dve starejši deklici sta dosegli 2. mesto: Eva Srečnik in Tajda Fajfar, najboljši fant pa 15. Luka Boneš.

Po dveh tednih počitka se je gorenjska liga zaključila s tekmo v balvanskem plezanju. Za gledalce nedvomno najbolj zanimiva zvrst, za tekmovalce pa… kakor za koga. Nina prisega na balvane, kar je dokazala tudi na tekmovanju, saj je močno premagala svoje tekmice. Mojca in Jera sta bili na 4. mestu. Tudi naše mlajše cicibanke so zasedle prva štiri mesta. Anja, Maruša, Tjaša in Maša so bile nadvse ponosne. Mlajše deklice so tokrat solidarnostno popustile, saj je najvišje uvrščena Teja Burger zasedla šele 8. mesto. Pri fantih pa sta bila Luka Murnik 9. in Jakob Šparovec 10. Starejšim deklicam se je uspelo prebiti, Andreji Šink na 4., Evi Srečnik na 7. in Tajdi Fajfar na 14. mesto. Fantje pa… grife v roke in trenirat!

Kot se za vsak konec spodobi, so tudi tokrat razdelili lepo število pokalov in priznanj najboljšim:

ml. cicibani/ke
st. cicibani/ke
ml. deklice/dečki st. deklice/dečki
1. Maruša Fon 1. Nina K. Jazbec 4. Tina Šušteršič 2. Eva Srečnik
2. Anja Potočnik 4. Mojca Krajnc 4. Tajda Fajfar
3. Tjaša Kalan 5. Jera Lenardič 5. Andreja Šink
5. Maša Pučko

Vse ostale rezultate najdete tukaj.

Čestitke vsem sodelujočim in veliko dobrih uvrstitev na državnem prvenstvu.

Pripravil: Jernej Jazbec

Fotografije: Jelka Krajnc,
Blaž Zazvonil in
Jernej Jazbec

Dodaj odgovor