Izpit iz zimske tehnike

Vrišč 16 – 17. 4. 2005

V spomladanskem času vse tečajnike in tudi vse ostale mlajše pripravnike čaka preverjanje znanja iz zimske tehnike.

Tako kot leto poprej smo se zbrali na Vršiču. Naša zlata inštruktorja Boštjan in Dačo sta si kljub deževnemu dnevu vzela čas in nam pipravila ponavljanje izdelave varovališča, spusta po vrvi na dva cepina ter hojo z derezami in ustavljanje s cepinom. Potem pa brž na sušenje v kočo in relaksiranje pred tako pomembnim dnem.

Vreme nam je na nedeljsko jutro postreglo z nekaj milimetri novega snega in modrim nebom.

Sledil je zajtrk, po njem pa priprave na izpit. Pridružili so se nam še ostali inštruktorji in pa seveda tečajniki, brez katerih tu enostavno ne gre. Kočo smo zapustili ob pol desetih in se odpravili serpentino više na snežišče. Inštruktorja Miha in Anže sta nas preverjala v izdelavi varovališča in varovanje prvega in drugega. Nekaj deset metrov stran sta Varijo in Boštjan kontrolirala spust po vrvi na dva cepina. Dačo pa je preverjal hojo z derezami in ustavljanje s cepinom. Izpit smo opravljali v parih. Za uspešno opravljen izpit smo se morali prebiti skozi tri kontrolne točke in si prislužiti smeškota. Da pa ne bi bilo vse tako lepo kot sam dan, pa na žalost nekaj kandidatov izpita ni opravilo.

Za zaključek pa so inštruktorji izjavili svoja mnenja. Bili smo deležni veliko lepih besed, vendar tudi kakšna krepka mora biti.

Anže Kovačič

Dodaj odgovor