Sezona 2004

Za novo leto se nas je našlo sedem palčkov in z rentanim kombijem smo se odpeljali na Sardinijo. Tam sem plezala bolj lažje smeri, splezala sem samo eno težjo smer vredno omembe in sicer v plezališču Quirra, z oceno 7c, imena žal ne vem. Tam smo preživeli dobrih 10 dni, nato pa se po novem letu odpravili nazaj domov.

Začetek aprila sem za tri dni z Martino Čufar odšla v Paklenico, kjer sva imeli namen splezati Agricantus-a, a meni žal ni uspelo, tako da je bil to le dober trening za naprej. Splezala pa sem Big wall speed climbing z oceno 6c+, ter Nostalgijo z oceno 6b.

Potem so bile nekaj časa v igri tekme, vmes pa sem splezala kar nekaj vzponov v domačih plezališčih, predvsem v Mišji Peči. Te so:

plezališče smer višina ocena način
Mišja peč JSFK 20m 7c+ NP
Mišja peč Mrtvaški ples 25m 8b NP
Mišja peč Stinger 30m 7c RP
Mišja peč Sonce v očeh 20m 8a+ Flash
Retovje Jazz Balet 30m 7b+/c RP
Retovje Brdavs 25m 8a/a+ RP
Bitnje Beli poper 15m 7c NP
Bohinjska Bela Sedeči bik 30m 7b+ NP
Kotečnik Jamski človek 10m 7b+ NP
Kotečnik Guernica 20m 8a RP

Po evropskem prvenstvu smo z reprezentanco odšli v Chamonix, potem pa v franciji ostali še dobrih 14 dni. Večinoma smo plezali v znanem plezališču blizu Grenobla-Presles, ter pa v soteski D’Ombleze. Tam sem splezala tri boljše vzpone:

plezališče smer višina ocena način
Presles – Fra Star 30m 8a RP
George D’Omblez Imortalisee 30m 7c NP
Presles – Fra Epule jete 30m 7c+ RP

Nato pa sem se oktobra z Janom, Žigom in Klemenom odpravila še enkrat v Francijo in sicer v Monte Carlo! Tam smo deset dni uživali na soncu in trenirali še za zadnje tekme v lanskoletni sezoni. Plezala sem predvsem na pogled, a kakšna smer ni šla tako zlahka :), zato sem jo splezala v drugem poskusu.

plezališče smer višina ocena način
la Turbie – Grand Face – Monte Carlo Coieffur pour homme 30m 7c+ NP
la Turbie – Grand Face – Monte Carlo Corps et ames 30m 8a RP
Pelillon – Fra La violonce et le sacre 20m 7b NP
Pelillon – Fra Le corbeau 35m 7c+ RP
Castillon – Fra Crach Bandicot 30m 7b NP
Castillon – Fra "no name" 25m 8a RP
La Turbie – Big Ben – Monte Carlo Hypnose 15m 7c RP
La Turbie – Big Ben – Monte Carlo La canicule 25m 8a NP

Potem pa smo se v oktobru z reprezentanco ponovno odpravili na tekme, vmes pa »skočili« še v St. Leger, kjer nismo imeli sreče z vremenom in smo plezali le lažje smeri. Vmes, sicer predvsem septembra, pa sem velikokrat skočila takoj za italjansko mejo in sicer v bližino Papi športa, kjer je lokalno plezališče in ni (še) uradno v vodničku, zato par imen ne vem. Tu pa sem splezala par dobrih smeri, saj mi skala in sama postavitev plezališča zelo ugaja. Tu sem splezala tudi eno izmed dveh preplezanih 8a smeri na pogled v sezoni 2004, druga pa je bila preplezana v Franciji nad Monte Carlom.

plezališče smer višina ocena način
Barrato ? 20m 8a RP
Barrato Apache kid 20m 8a+ RP
Barrato Placoman 30m 8a NP
Barrato ? 20m 8a/a+ RP

To je bilo v sezoni 2004 večinoma vse kar se tiče misij v tujini in v Sloveniji, letos pa imam v načrtu že kar nekaj novih destinacij, ki bi jih rada obiskala.

Natalija Gros

Dodaj odgovor