TRADICIONALNI MARŠ NA KREDARICO (IN TRIGLAV)

Kot že veleva tradicija, smo se v torek 26.12. 2023 odpravili na marš proti Kredarici. Poleg starejših članov AO Kranj, se nas je na pot odpravilo tudi 6 tečajnikov alpinistične šole. Letos razmere niso dovoljevale turnega smučanja, zato smo se vsi na pot podali z najstarejšo klasično metodo – peš. Pot je bila na srečo zgažena tako da so bile palice praktično glavna oprema. Nekateri so jih žal pozabili in so pridno doprinesli k čiščenju “podrte” Krme.

Vzpon je potekal gladko in hitro, le Kalvarija se je vlekla kot močno prehlajeni smrkelj. Pri bajti se je za večino vzpon zaključil. 4 tečajniki so skočili razgledom naproti na vrh Kredarice (Martina, Mateja, Lidija in Klemen), 2 (Jakob in Matic) pa sva se priključila ekipi za vrh Triglava (Matic, Miha in Luka). Razmere so bile mešane a zadovoljive tako da smo se lahko uspešno in varno povzpeli na vrh, kjer so nas pričakali božanski razgledi. Po uspešnem sestopu pa smo se priključili veseli družbi na Kredarici. Na tej točki lahko potrdiva, da je najtežji del vzpona zagotovo tisti zadnji klanec nazaj do bajte.. 😆

Kot se vidi na fotkah, je vreme bilo res fantastično, zato smo na Kredarici lahko vsi skupaj uživali na “poletnih” temperaturah ob žlahtni zlatorogovi vodi (z in brez). Po skupinskem fotografiranju pa je sledil še sestop v dolino. Pri sestopu smo nekateri “iskali” bližnjice, a se je izkazalo, da “stari” mački še vedno najbolje poznajo tisto najhitrejšo pot dol.. ane Janez – hvala, da si počakal s pivom pri avtu!

Da zaključiva: večina tistih, ki smo parkirali nižje, smo k sreči dobili prevoze (Hvala!). Nas je pa pri avtih presenetila kazen redarjev – 50€ polovička. Očitno se le splača peljati kolikor visoko gre. Turo je kar nekaj članov zaključilo v piceriji Gala, ostali pa smo odšli počitku naproti. Upamo, da se naslednje leto spet zberemo in to v še večjem številu. V nadeljevanju pa sledi še nekaj foto utrinkov.

Jakob in Matic

Dodaj odgovor