Preizkusna kondicijska tura AO Kranj

Preizkus je postopek, s katerim se ugotovi pripravljenost ali znanje posameznika. Kaj smo ugotovili na naši prvi preizkusni kondicijski turi novih tečajnikov AO Kranj? Predvsem to, da smo po mnenju naših spremljajočih inštruktorjev dobro kondicijsko pripravljeni in da znamo pripraviti odlično pecivo.

Oblačno in hladno prvo oktobrsko nedeljsko jutro je pospremilo skupino triindvajsetih tečajnikov na poti proti Veliki Martuljški Ponci. Po lahkem sprehodu skozi gozd do koče v Krnici smo se nato po strugi hudournika povzpeli pod mogočna melišča kraljice Škrlatice, jih prečili in prišli pod steno Velike Martuljške Ponce.

Z lahkotnim poplezavanjem smo ob 11.30 stali na vrhu in si v jasnem dnevu v daljavi ogledovali Stol, Kepo, Prisank, Mangart, Jalovec, Škrlatico, Visoki Rokav, Kukovo Špico in Triglav. Konec koncev je Ponca hrib, na katerega sonce posije ravno opoldne.

Pot navzdol nas je vodila preko dveh spustov ob vrvi, ki so jih pripravili naši inštruktorji in nas varno spustili nazaj na melišča.

Bivak 1 na Veliki Dnini nas je večina opazila šele pri sestopu. Pri koči v Krnici smo ponovili vozle in dan zaključili z analizo opravljene ture.

Naša pot pridobivanja znanja in izkušenj v AO Kranj se tako šele začenja, zato jo lahko pospremimo z mislijo Paola Coelha: »Pot na gorski vrh je vedno daljša, kot si misliš. Ne slepi se, prišel bo trenutek, ko bo tisto, kar je izgledalo blizu, še vedno zelo daleč.«

Fotografije: Mojca Krajnc, Mateja Jenko, Nika Čadež in Lidija Knafelj

Dodaj odgovor