Zimska tura nadaljevalne šole

V soboto 4. 3. smo z nadaljevalno alpinistično šolo izpeljali plezalno turo na Jezerskem. Za cilj smo si izbrali smeri v okolici Čedce in se razdelili v tri naveze.

Luka, Miha in Žiga odgazimo do vstopa v Snežnico. Začetni slap je super narejen nato pa se nadaljuje gaženje po grapi do skalnega ‘skoka’, ki je v veliki količini pod snegom. V upanju, da bomo našli še kaj plezarije odgazimo naprej v zgornjo grapo, kjer se v skalnem amfiteatru obrnemo nazaj v dolino po smeri vzpona.  Razen slapu, je smer predstavljala gaženje po globokem, nepredelanem snegu. Vseeno se na analizo odpeljemo zadovoljni saj je bil ambient super, družba pa še bolj.

Drugi dve navezi – Gašper, Žiga in Uroš ter Andraž, Janko in Nejc – smo se pa odpravili v Smer izgubljene rokavice. Rokavice žal nismo našli, smo pa naleteli na prav prijetne plezalne razmere. Na začetku nas pozdravi slapič in grapa. V tretjem cugu zarinemo v kar soliden slap. Po puhastem snežišču nas nato dva snežno skalna skoka pripeljeta na vrh smeri. Za sestop smo se najprej povzpeli na greben Špegovca, potem pa smo se po globokem snegu odkotalili nazaj do avtov. Kljub relativno nizki nadmorski višini smo na turi našli vse, kar smo iskali, se pravi zimsko smer z obveznim nameščanjem premičnih varoval v skalo in zimske danosti.

Skratka odlična učna tura in super dan. 🙂

Zapis: Luka in Janko

Dodaj odgovor