Vrtača čez Y grapo

Za praznik smo se našli jaz, Tinkara D. in Matej B. in se odločili za Vrtačo po Y grapi. Ob 7 se dobimo na parkirišču na Ljubelju in ker Matej B. pozabi kože za smuči (se naredi), jo lepo peš mahnemo proti domu na Zelenici.

Po slabi uri hoje smo pri domu, po parih požirkih vode jo mahnemo naprej proti suhem ruševju in našemu cilju. Sneg se ne udira preveč, je spihan in pomrznjen. Malo pred začetkom grape si nadanemo dereze, čelade in cepine v roke. Na tako lep dan je bilo pričakovati kar nekaj turnih smučarjev in ko vrnemo pobeglo smučko lastniku začnemo z grapo. Glede na nezalitost desnega kraka jo udarimo po levi, grapa je kar dobro prehojea le sneg je rahlo kložast in pomrznjen. Po skoku nam ostene samo še nekaj metrov in smo ven iz grape in na vrhu Vrtače.

Ravno še ujamemo zadnje sončne žarke kajti hitro se privali megla. Sestop naredimo po Y grapi. Matej B. si je po izstopu iz grape nadel smuči in odsmučal do koče, jaz in Tinkara pa sva počasi po megli iskala pot do koče kjer smo naredili analizo ture.

Vsi trije uspešno na vrhu.

Dodaj odgovor